П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Вересня 2021

ГОСТЕЙ ЗУСТРІЧАЛИ, ЧАРКИ НАЛИВАЛИ

Осінь щедра на свята, а особливо – на храмові празники в населених пунктах Кам’янеччини. Цікаво, що цьогоріч їх відзначають з особливим розмахом, щирістю і веселощами. Карантин дався взнаки, і люди, спраглі за гуляннями, з радістю йдуть на центральні площі міст і сіл, та й святкова програма на гідному рівні: є куди і по що йти.

У вихідні гуляли Дунаївці, відзначаючи 618-ту річницю від дня заснування міста. Родзинкою виступів місцевих артистів, відзнак дунаївчанам, фотовиставок, презентацій книг став і виступ співачки Ольги Цибульської. В неділю відбулося святкування Дня селища Нової Ушиці. Урочистості розпочалися в місцевому Будинку культури та мистецтв. Гостей зу­стрічав духовий оркестр, у фойє роз­горнули виставки народної творчості та робіт майстрів мис­тецтва громади. Не обійшлося без грамот і подарунків найкращим праців­никам підприємств, установ, організацій селища. Завітали на свято і зіркові гості – гурт «Selfy».
Не гірші зірки запалювали і в Ка­м’янець-Подільській тергромаді. 21 вересня в Княгинині відбули­ся народні гуляння до Дня села. Святкова атмосфера, гарний настрій, концертна програма, козацький стіл, де пригощалися всі охочі, майстер-класи, безкош­товні батути для дітей, аквагрим, солодка вата, мегакруте вогняне шоу. Завершилося дійство запальною українською дискоте­-кою. Наступного дня таке ж свято організували і на Довжку. Усім було весело, смачно й цікаво.
До слова, напередодні, 18 вересня, урочиста атмосфера па­нувала і в с.Шустівці Орининської ТГ, бо цього дня у шустівчан було храмове свято. Хвилини приємностей дарували жителям і гостям фольклорні колективи, талановита молодь Шустовецького старос­тинського округу. Давно селяни не бачили стільки люду, скільки зібралося на святі. Цього дня село, як завжди, радо зустрічало гостей.