Середа, 24 Квітня 2024 р.
1 Жовтня 2021

«НАМИСТО МАЙСТРІВ» НАРОДИЛОСЯ В «МАЙСТЕРНІ ЩАСТЯ»

У Міжнародний день туриз­му, 27 вересня, в прес-центрі міськради відбулася презентація книги від проєкту «Майстерня щастя».

Казка про майстрів казкових і неказкових – так презентується книга «Намисто майстрів» її автором Сергієм Боднарем. Сергій – кам’янець­кий письменник, художник, автор серії розмальовок, оповідань, по­вістей, казок і легенд для дітей.
Казка у віршованій формі розповідає історію маленького міста, до якого увірвалася чарівниця з підступними планами. І лише згуртованість майстрів та магія взаємодопомоги змогли протидіяти злим чарам, збираючи чарівні намистинки. В іншій, інформаційній частині систематизовано інформацію про майстер-класи від «Майстерні щастя», описано методологію їх проведення.
«Майстерня щастя» (facebook.com/kpkids.happiness) – це проєкт розвитку культурного, ремісницького івент-дозвілля для дітей, який залучає сучасних ремісників, щоб вони поділилися своїм досвідом і вміннями з дітьми. Він об’єднав навколо себе творчі ініціативи та майстерні, цікавих нових майстрів і понад 500 дітей.
Частину фінансування проєкту забезпечила ГО «Майстерня щастя» через збирання коштів на платформі «Велика ідея», ще частину надав Український культурний фонд.
Команда проєкту: Марія Фе­дорчак, Сергій Боднар, Людмила Швабська, Ольга Чиварюк, Анна Тюріна. Волонтери: майстри проєкту, а також Світлана Зіменко, Віктор Годний, Наталія Гусак, Валентина Мардід.
Партнери: Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, «АСТАР», Енергетична компанія «GREEN WEST», Креа­тивна агенція «Рута», ЦМ біб­ліотека ім.К.Солухи, Простір розвитку «StarHouse», Скаутська організація «Пласт».

Пресслужба проєкту.