Середа, 24 Квітня 2024 р.
12 Листопада 2021

КОВІД КІНО НЕ ЛЮБИТЬ

На жаль, найочікуваніша кіноподія осені не відбудеться. Винуватець у тому один – коронавірус, захворюваність на який жахливо зрос­тає. Вчора засновник кінофестивалю «Бруківка» Андрій ЗАЄЦЬ оприлюднив офіційний коментар щодо зміни планів:

«Змушені повідомити, що V Міжна­родний кам’янець-подільський кінофестиваль «Бруківка», який мав відбутися з 15 по 20 листопада, скасовується через рекомендації МОЗу, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, Кам’янець-Подільської міської ради. У місті та Хмельницькій області в останні тижні спостерігається сильний сплеск захворюваності та смертності від COVID-19, а наш ювілейний захід, навіть скорочуючи низку запланованого, локацій і показів, усе одно матиме велику кількість глядачів, що порушуватиме обмеження.
Цієї ночі ухвалено рішення перенести кінофестиваль у новому форматі на період, коли не буде посиленого карантину в Україні. Члени національного і міжнародного журі, члени Спілки кінокритиків України та FIPRESCI матимуть можливість оцінити роботи учасників дистанційно. Про результати й призи повідомимо окремо.
Оргкомітет просить вибачення та поставитися до нашого рішення з розумінням».