Субота, 20 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2021

«КНЯЗІ УКРАЇНИ» – ГОРДІСТЬ КАМ’ЯНЦЯ

Ювілейний концерт «Життя для творіння добра», присвячений 30-річчю Незалежності України, творчості Раїси та Олени ГОРЧЕНКО й народного колективу «Князі України», відбувся 9 грудня в Будинку культури.

«Золоті пісні України» Миколи Стецюна, «Я піду в далекі гори» Володимира Івасюка, «Стоїть гора ви­сокая» Анатолія Геплюка та «Жай­воронок» композитора Олексія Беца… – глядачі й не помітили, як промайнула захоплива програма концерту. Адже, крім сестер Горченко, які протягом понад 30 років здобувають призові місця в багатьох конкурсах, на сцені з’явилися вихованці дитячої музичної школи імені Фадея Ганицького,
вокальний дует Ірини Драган і Марини Федорової, народного театру пісні ЦКМ «Розмай» (керівник Володимир Кусік), ансамбль студентів кафедри музичного мистецтва К-ПНУ ім.Івана Огієнка (керівник Світлана Чабан-Чайка), ансамбль «Астра» НВК №9 (керівник Наталя Геплюк), народна дитячо-­юнацька хорова капела «Журавлик» (художній керівник Іван Нетеча), Альона Боршуляк (партія роялю), військовий оркестр (диригент Андрій Жарій) та інші відомі артисти нашого краю. Серед учасників концерту були також і заслужені артисти України Вадим та Євген Гжегожевські, які потішили публіку піснями «Український коровай» та «Без дзеркал».
Артисти зізнаються, що головною ідеєю діяльності «Князів Украї­ни» (сестри Горченко, Микола Головатюк, Владислав Зварич, Віталій Петручик, Альона Лиса, Станіслав Янішевський, Олександр Тітов, Олег Прокопишен) є популяризація української народної музики, культури і виховання нових поколінь у дусі патріотизму та любові до рідної землі. І справді, рідні діти не залишили Олену та Раїсу Горченко без уваги у святковий день і виступали на сцені разом із піаністами Григорієм Геплюком, Іллею Токарем та Іриною Нікітіною.
– Ми щасливі, що сьогодні нас вітали наші діти – Раїса і Владислав Зваричі, Любов та Віталій Петручики, Таї­сія Мельник і Юлія Нерян із родинами. Наші діти – наші крила, продовження нашого життя і великий подарунок від Бога, – ділиться емоціями Раїса ГОРЧЕНКО.
Також артистка висловлює щиру радість тому, що в залі перебувало й старше покоління їхньої родини, адже підтримати доньок прийшла мама Парасковія Анд­ріївна, яка цьогоріч відзначила 90-річчя:
– Наша найдорожча мама, вона завжди нас надихає на творчість і концертну діяльність. Ми вдячні Богу за те, що вона та наша велика сім’я – брат Віктор, старша сестра Розалія та племінник Радослав – змогли бути поряд у святковий день.
Не залишилися митці й без уваги міської влади. Зі святом народний колектив і сестер Горченко вітали голова Кам’янець-Подільської МТГ Михайло Посітко та директор департаменту гуманітарної політики міськради Дмитро Назаренко, які побажали митцям творчих здобутків і багато перемог.

Олександр ЩЕРБАТИХ.