П'ятница, 29 Березня 2024 р.
21 Січня 2022

ПИШИ ЕСЕ – ВИГРАВАЙ ПРИЗИ!

Розповісти про те, «Як ЗМІ змінили моє міс­то/село/громаду», мають змогу учні 9-11 класів. А інструментом для цього може стати однойменний конкурс есе, організований ГО «Львівський медіафорум» за підтримки Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії.

Усі охочі висловитися стануть учасниками спе­ціальної номінації конкурсу професійної журналістики «Честь професії» 2022 року.
Автори ідеї кажуть, що ініціатива створена, аби нагадати суспіль­ству про важливість якісної журналістики та незалежних ЗМІ.
– Попри те, що сьогодні кожен може висловити думку в інтернеті, ЗМІ досі потрібні. Вони допомагають нам не зациклюватися на одному погляді, а отримувати альтернативні факти, – розповідає координаторка про­єкту Наталія БОЛІБРУХ. – Ос­кіль­ки саме молодь часто є агентами змін і тими людьми, які готові змінювати культуру споживання інформації у своїх середовищах, ми вирішили дати їм можливість висловитися та поділитися власними історіями про медіа, які вплинули на них або їхні громади.
Для участі потрібно заванта­жити свій твір україн­ською мовою на вебплатформу, створену спе­ціально для проєкту. Обирати п’ятьох фіналістів конкурсу будуть Андрій Любка (письменник, пе­рекладач), Ольга Перехрест (журналістка, редакторка спецпроєктів у «The Ukrainians»), Тетяна Терен (журналістка, виконавча директорка Українського ПЕН), Ганна Улюра (критикиня, літературознавиця). П’ятірка отримає сертифікати на 2000 гривень на придбання техніки.

Згодом роботи переможців проєкту буде відправлено на відбір конкурсу професійної журналістики «Честь професії», і вже у травні один із них отри­має відзнаку в спеціальній номінації.
Ознайомитися з детальними правилами та подати конкурсний твір можна на сайті zmi.in.ua, у розділі «Конкурс есе». Дедлайн – 31 січня.

За матеріалами пресслужби порталу «Львівський медіафорум».