Четвер, 25 Квітня 2024 р.
21 Січня 2022

РІЗДВЯНІ КОНЦЕРТИ «ЖУРАВЛИКА» НА ДУНАЄВЕЧЧИНІ

У Малієвецькому музеїЗа сприяння єпископа Кам’янець-Подільської дієцезії Леона Дубравського народна дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик» 15 січня побувала на Дунаєвеччині.

Перший різдвяний концерт юні хористки заспівали для прихожан римо-католицького храму святого Йосипа Обручника в селі Підлісний Мукарів. Дуже тепло, радісно сприймали віряни кожну колядку «Жу­равлика» українською та польською мовами. Настоятель храму ксьондз Валентин щиро подякував колядникам.
У с.Підлісний МукарівНаступний концерт творчий колектив подарував праців­никам Малієвецького обласного історико-культурного музею, який розташований у колишньому палаці Орловських, і меш­канцям села Маліївці.
Ось декілька відгуків слухачів на спів «Журавлика» із соц­мереж:
Леонід Юнь: «Професійне виконання знаменитого твору Миколи Леонтовича «Журавликом» одночасно є оцінкою високої мистецької роботи і таланту керівника капели Івана Нетечі. Браво!».
Елена Крутоголов: «Увімкнула звук на «Щедрику» – мурахи по всьому тілу».
Анастасія Донець (директорка музею): «Низький уклін Вам, Маестро! Щастя вам і любові, пташечки! Хорова капела настільки вразила своїм чистим, досконалим, емоційним співом, що дівчат ще довго не відпускали з імпровізованої сцени. Слухачі надзвичайно і радісно сприй­мали велику кількість колядок і традиційних, і невідомих, україн­ських та польських, в академічній та народній манерах».

Іван НЕТЕЧА, керівник капели,
заслужений працівник культури України.