Четвер, 28 Березня 2024 р.
15 Квітня 2022

«БРУКІВКА» СТАЛА ТРОХИ «ДИКОЮ»

Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» продовжує серію благодійних заходів для підтримки ЗСУ. У п’ятницю, 8 квітня, події фестивалю перемістилися до МБК.

Спочатку глядачів за доброю традицією розігрівав виступ одного з місцевих гуртів, цього разу «Струна Бенд». А далі настала черга короткого метру з поміж фільмів національної програми.
Наступного дня все обійшлося без фільмів, адже на сцену ви­йшов актор Дмитро Суржиков, який представив нам виставу «Про що мовчать чоловіки, або Дикун Forever». Її сценарій не новий, оскільки використовується на Бродвеї ще з 1995 року. Але сенс, який полягає у висвітленні стосунків чоловіків і жінок й відмінностей їхніх характерів, вічний. Додати сюди ще жанр комедії – й виходять дві години позитиву, отриманого кам’янчанами похмурого суботнього вечора.
Успішною подію можна вважати й тому, що організаторам вдалося зібрати 27153 грн. А це є най­кращим результатом за всі дні фестивалю. Загальна ж сума кош­тів, отриманих для наших Зброй­них сил, уже сягнула 45884 грн.
Учора «Бруківка» поверну­лася до конференц-залу готелю «7 Днів». Там до 110-ї річниці НСОУ «Пласт» відбувся показ фільму режисера Ігоря Вис­нев­сь­кого «Інший Франко». А вже в неділю, о 16.00, там стартує показ стрічок «Політ Чайки», «Стежками київських пляжів», «Одного разу в місті на камені» та «Кумар». Усі зібрані кошти, як завжди, підуть на рахунок ЗСУ.
Переможці секції коротко­мет­ражних фільмів:
– «Найкраща режисура націо­нального конкурсу» – «Фаза», режисер Микола Засєєв;
– «За тонке відчуття дійсності та її іронічне викриття» і спе­ціальну згадку-відзнаку міжнародного журі національної конкурсної секції короткометражних фільмів від Спілки кінокритиків України – «Сила і Правда», режисер Роман Бордун;
– Cпеціальна згадка-відзнака міжнародного журі національної конкурсної секції корот­комет­ражних фільмів – «Без­іменна іс­торія», режисерка Тетяна Кожукало; «Однокласник», режисер Максим Мельник;
– Диплом міжнародного журі за «Найкращу роль другого плану або камео» (актор Ігор Геращенко) – «Непотрібні люди», режисерка Анастасія Мамонтенко.

Олександр ЩЕРБАТИХ.