Четвер, 28 Березня 2024 р.
13 Травня 2022

ПІРАТИ ПОЛІПШУЮТЬ ГУМОР

Команди «Морських Кішок» і «Морських Вовків» – непримиренні суперники в пошуках скарбу. Таке також буває – у виставі «Веселий Роджер», яку 4 та 5 травня у ЦКМ «Розмай» зіграли актори театру-студії «Тандем».

Театрали нашого міста підготували для глядачів пригодницьку піратську комедію. За словами її постановниці Галини КОРОТЕНКО, головна мета ініціативи дуже проста – розважити глядача:
– Після початку війни певний час узагалі було не до творчості. Але згодом побачили, що до волонтерського центру в «Розмаї» приходять багато не лише кам’янчан, а й внутрішньо переміщених осіб із дітьми. Тому й з’явилася ідея поставити щось легке для сприйняття, аби люди могли прийти та хоч на годину відволіктися від складної буденності, зарядитися позитивом.

Хоча вистава переважно спрямована на дітей, але в гарному настрої виходили і батьки. Звичайно, адже над її постановкою працювали півтора місяця, а обставини навіть дещо допомогли. Декілька колишніх акторів «Тандему», які певний час мешкали в столиці, повернулися додому після початку вторгнення та своїм досвідом посилили склад театру-студії.
Проте створення позитивних емоцій усе ж не стало єдиним завданням заходу. Вхід на трав­неві п’єси безкоштовний, але за благодійними внесками. Силами відвідувачів за два вечори вдалося зібрати 15305 грн на закупівлю мате­ріалів для плетіння маскувальних сіток.

Сьогодні та завтра, о 17.00, у поціновувачів мистецтва ще є можливість завітати в гості до «Веселого Роджера» та допомогти волонтерам. Потрібно лише попередньо забронювати місце за одним із номерів: 098-576-2228, 097-381-9101.

Олександр ЩЕРБАТИХ.