Четвер, 28 Березня 2024 р.
3 Березня 2017

РОЗДЯГЛИ МЕДІА В КІНО

24 лютого кам’янецькі режисери підкорили київський фестиваль «Кіномедіа». У фіналі конкурсу опинились аж 9 студентів К-ПНУ ім.Івана Огієнка, а також одна випускниця. Своїми короткометражними фільмами і мультиками учасники продемонстрували небезпеки та загрози, які чатують на кожного в газетах, на телебаченні, радіо, чим небезпечний Інтернет, а особливо соцмережі.

РОЗДЯГЛИ МЕДІА В КІНОГоловний приз – гран-прі фестивалю «Кіномедіа» – привезла до Кам’янця-Подільського талановита Тетяна Ясінчук з анімаційним фільмом «InfSide» (нагорода – 10 тис.грн.).

У номінації «Документальне кіно» перемогу здобув режисерський дует Діани Грушанської та Юлії Бараболі з фільмом «Гра вдвох» (нагорода – 5 тис.грн.).

А у спеціальному конкурсі анімаційних фільмів перемогла Іванка Шептицька з мультфільмом «Be Smart» (нагорода – графічний планшет). До фіналу також вийшли й інші кам’янецькі режисери-студенти з національного університету.

Журі представляли Володимир Войтенко – український кінознавець, головний редактор сайтів «Кіно-коло» і «Сценарна майстерня», ведучий авторської телепрограми «Аргумент-кіно», Анна Дем’яненко – український режисер, сценарист, програмний директор Міжнародного кінофестивалю «EuregionShorts» (Нідерланди), Ярослава Руденко-Шведова – український художник-мультиплікатор, режисер, сценарист, член Національної спілки кінематографістів України, лауреат премії Лесі Українки, Михайлина Скорик – медіа-тренер, випусковий редактор на телеканалах «1+1», «Business», ТРК «Україна», Мар’яна Закусило – журналіст, заступник шеф-редактора Інтернет-видання «Детектор медіа».

«Кіномедіа» – це некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR та інших, хто пише, знімає, розповідає й творить у сфері медіа. Учасники фестивалю прагнуть підтримати правильне сприйняття ролі медіа як важливого елемента демократичного суспільства, демонструють, чому не можна бути маріонеткою у світі інформації та пропаганди.

Ольга БАНАХ.