П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Листопада 2014

ДО КРИМУ – ПО СЛІДИ ПЕРВОЗВАННОГО

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда – цю ніцшівську істину доводила львівська письменниця Ярослава Матічин, яка 21 листопада в готелі «Рейкарц» презентувала свою книгу «Шляхами Первозванного».

Ярослава МатічинУ романі головним героєм є археолог, який досліджує сліди перебування в Україні апостола Андрія Первозванного. Ці пошуки приводять його до Криму. Втім історичний твір не позбавлений і побутових сімейних сцен. Книга писалася ще до анексії Криму, однак різні знаки просто переслідують Ярославу Матічин. Готуючи матеріал до книги, вона відвідала чимало країн. Запам’ятався випадок з Болгарії, де кілька років тому їй довелося спостерігати, як під час курортного сезону там у «війнушки» бавилися російські хлопчики, котрі розігрували битву… між Росією та Україною!

А загалом письменниця – економіст-енергетик за професією, багато мандрує. В її попередніх книгах чимало сторінок присвячено рідному Львову та іншим західноукраїнським містам. Потрапив у творчість Ярослави Матічин і наш Кам’янець-Подільський, але поки що ця книга тільки готується до друку.