П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Жовтня 2014

ПРИВІТ – ПУТІНУ, ЕСТАФЕТУ – ТЕРНОПОЛЮ

З новенької масштабної сцени під спалахи спецефектів і ритми українського року 4 жовтня їх передали патріотичні «Пісні Майдану».

ПРИВІТ - ПУТІНУ, ЕСТАФЕТУ - ТЕРНОПОЛЮРядками хітів «Океану Ельзи», «Ляпіса Трубецкого» і Ореста Лютого свій привіт агресору переказали кам’янецькі музиканти з благодійного концерту на площі біля міської Ратуші. За підтримки ГО «Молодіжний парламент» і депутата міськради Валерія Слободяна саме тут знову зазвучали мелодії, що наповнювали хоробрі серця, додавали сил і вели до перемоги кровопролитну Революцію гідності.

Створити атмосферу Майдану в Старому місті вдалося на відмінно. Тут хором співали про те, що не здадуться без бою, разом плакали, згадуючи Героїв Небесної сотні, і знов повторювали, що «никогда мы не будем братьями». Із місцевими солістами Євгеном Чорногубом, Олесею Королюк і Мирославом Тишем упродовж декількох годин невтомно співали близько двох тисяч кам’янчан. 

– Ми захотіли передати «привіт» Януковичу і Путіну, аби вони відчепилися від нашої держави, і вирішили це зробити «Піснями Майдану», – каже Валерій Слободян. – Репетирували музиканти близько двох місяців, тож усе вдалося. Тепер, за зразком «Ice Bucket Challenge», естафету благодійних пісенних концертів я передаю Тернополю.

Успішною можна назвати і благодійну лотерею, що проводилася в рамках концерту. Лотерейні квиточки, які за 5 грн. купували охочі, допомогли зібрати військовим у зоні АТО 16 045 грн. Кошти передадуть для придбання теплих речей солдатам з 11-го понтонно-мостового батальйону. 

– Якщо навесні нинішні події ми згадуватимемо лише як жахливий сон, на День міста наші музиканти планують підготувати нову пісенну програму, – ділиться планами голова ГО «Молодіжний парламент» Валентин Драгомерецький. – Сподіваємося, що це вже будуть радісні мотиви під мирним небом.

Яна ІЛЬЧИШЕНА, Тетяна ХОПТЯР.