П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Лютого 2016

МЕТА – «ЗАВОДИТИ» ПУБЛІКУ

Уже не раз доводилося зазначати, що музичні гурти в Кам’янці-Подільському переважно недовговічні. Збираються і розлітаються, немов іони з молекул. Тому 6 років існування гурту «StreetFames» (назва – дещо видозмінений вислів з англ. – «Вулична слава») – це вже солідно. Та, мабуть, головна фішка кам’янецьких хлопців, які грають репкор, нью-метал та альтернативний рок, полягає в тому, що вони творять виключно англомовні композиції.

МЕТА - «ЗАВОДИТИ» ПУБЛІКУУ гурті чотири учасники: соліст Артем Волк, гітарист Сергій Волошин, ударник Костянтин Смольчук і бас-гітарист Рустам Чернишов. До речі, у жодного із них немає музичної освіти, втім нині це нормальна ситуація для багатьох, навіть відомих, гуртів.

– Ми разом працюємо з 2010 року, – розповідає Артем Волк. – Раніше кожен займався музикою окремо (я, наприклад, співав у стилі хіп-хоп). Але всі росли на тій самій музиці, яку хотіли творити.

Звісно, в нашого гурту теж було багато перепон, але ми не дозволяємо собі здаватися. Наш склад дещо змінювався. Нині із тих, хто починав грати, залишилися тільки я і Сергій Волошин.

– Мабуть, тому і розпадаються гурти, що не можуть своєю діяльністю заробити гроші, – додає Костянтин Смольчук. – Нам теж ця справа великих грошей не приносить, навіть навпаки – частину зарплати доводиться витрачати на техніку, записи. Але ми без музики вже не можемо, тому продовжуємо виділяти на неї час.

– Де Ви наразі виступаєте і чи не думаєте нарешті провести в Кам’янці власний концерт?

– Досить часто нас запрошують виступати на різних фестивалях, – відповідає Артем Волк. – Їздили в Київ, Тернопіль, Дніпропетровськ, Одесу. Також виступаємо на фестивалі «Республіка» у нашому місті.

Організувати власний концерт нескладно, але потрібно, щоб на це був попит. Нас знає певна категорія людей із різних міст. Але я не впевнений, що дуже багато кам’янчан прийдуть на наш виступ. Кам’янецька молодь більше симпатизує клубній музиці.

– Нас трішки більше знають в інших регіонах, де населення любить стиль репкор, – каже Костянтин Смольчук. – Навіть слухають у США, Іспанії, Польщі, Південній Африці, Намібії. Буває, що знайомі кам’янчани виїжджають за кордон і там «просувають» нашу музику.

– Тому й співаєте суто англомовні пісні?

– Ми ще на першій репетиції одразу порушили це питання, – згадує Волк. – І всі одностайно сказали: «Артеме, пиши тексти англійською!». Можливо, в нашій країні люди їх менше розумітимуть, зате в глобальному плані це дає більше шансів для розвитку.

Взагалі з вітчизняних гуртів, які б співали репкор українською мовою, наразі можу згадати лише «Роллікс». Ми намагалися писати україномовні тексти, але нам не вдавалося покласти їх на ту музику, яку грали.

– Про що Ваші пісні?

– «Проскакують» теми про конфронтацію кохання і ненависті, про соціум і проблеми в Україні. Але, відверто кажучи, зміст для нас не головне. Буває, ми просто пишемо музику, яка покликана «підривати», «заводити» народ. Скажімо, під нашу композицію «Move it» комфортно проводити спортивні тренування.

– Робота над першим альбомом ще триває?

– Так, але ми плануємо до кінця весни його видати. Композиції вже записані, потрібні лише час і гроші, щоб усе це впорядкувати. Коли альбом буде готовий, ми спробуємо інтенсивніше просувати свою музику в Інтернеті. І, звичайно ж, організуємо перший сольний концерт гурту в рідному місті. Чекаємо фанів на презентації нашого альбому!