Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
15 Червня 2018

БРУКІВКА НЕ ПІД НОГАМИ, А НА НОСІ

БРУКІВКА НЕ ПІД НОГАМИ, А НА НОСІВже зовсім скоро фестиваль короткого метра «БРУКІВКА», який відбуватиметься з 22 по 24 червня, візьме свій другий старт. В оновленому Будинку культури молоді та досвідчені режисери з усіх куточків світу та України будуть знайомити кам’янецького глядача зі своїми найкращими стрічками.

22 червня на відкритті кінофестивалю очікується презентація українського документального фільму 2018 року «Міф», який зняли режисери Леонід Кантер та Іван Ясній. Фільм розповідє про життя українця Василя Сліпака, Героя України, кавалера орденів «За мужність» І ст. та «Золота Зірка», всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном, і віддав життя, за­хищаючи Україну під час російсько-української війни на сході України.

Також глядачі фестивалю матимуть змогу вперше побачити Всеукраїнську прем’єру документальної стрічки чернівецького режисера Станіслава Пуздряка «Покликання» («ProjectAlpha»). Події у фільмі розгортаються в двох напрямках. Перша сюжетна лінія розповідає про молодого кінорежисера Максима, який долає складні перешкоди у своєму житті, інколи в нього опускаються руки, але він знаходить мотивацію та життєве кредо – «Все буде добре!». Інша сюжетна лінія присвяче­-на історіям успіху українців, які у певний момент зробили вибір займатись «сродною працею». Цього ж дня на «Бруківці» представлять Кам’янець-Подільську кіностудію, яка функціонувала в минулому столітті під назвою «КАДР». Можна буде передивитись унікальні записи і кадри зі зйомок та поспілкуватись із творчою командою, яка працювала над місцевим кіно.

Для кінолюбителів представляємо детальну програму першого дня фестивалю. Інформацію про те, чим порадує «Бруківка» 23-24 червня, читайте в наступному номері газети.

Ігор КИРИЛЮК.

22 ЧЕРВНЯ

13.00-19.00 – реєстрація учасників конкурсної програми та ЗМІ

15.00-16.30 – червона доріжка

15.00-21.45 – виступи діджеїв та різноманітних

музичних колективів

16.00 – урочисте відкриття ІІ Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА»

16.30 – позаконкурсна програма: прем’єра повнометражного документального фільму «Project Alpha»

17.45 – позаконкурсна програма: фільм-відкриття «МІФ», режисери Леонід Кантер та Іван Ясній

19.00 – майстер-клас від режисерів і фестивальних дистриб’юторів «Letter to Fest»» Марини Артеменко та Оксани Артеменко на тему: «Про­сування фільмів на українські та міжнародні кінофестивалі»

19.15 – показ фільмів конкурсної програми, україн­ський аматорський блок

19.30 – ретроспектива діяльності кам’янецької

кіностудії «КАДР»

19.45 – прем’єра короткометражного фільму «Чоловік», режисер Оксана Артеменко

20.00 – показ фільмів конкурсної програми, україн­ський професійний блок

21.45 – виступ гурту «Bekingem»

21.45 – показ фільмів конкурсної програми, міжнародний аматорський блок

22.15 – показ фільмів конкурсної програми, міжнародний професійний блок.