П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Липня 2018

«ZAGATA» НА МУЗИКАНТІВ БАГАТА

Виступає гурт «La Mathilde»Мокрі танці під дощем, шалений драйв – ось як можна охарактеризувати «Zagata Fest – 2018». Молодіжний фестиваль не злякався нельотної погоди і приймав гостей на Руській брамі в минулі вихідні. Люду зійшлося чимало: і дорослі, і малі не стомлювалися розважатися під різножанрову музику. Чи душевно-ліричну Moriah Woods, чи брутального Howardа Rickardа, в якого майже кожне слово – лайка, зустрічали щирими оплесками.

Відкривав фестиваль гурт із Києва «Alinda», який подарував меломанам свій інструментальний виступ. Усі заявлені в програмі артисти прибули на святкування, крім хіп-хоперів із Бухареста «Subcarpati». Шанувальники румунського андерграундного фольклору, а точніше його відсутності, не збиралися повертати квитки, зрозуміло, що цей хід для слабаків. А таких на «Zagata Festival» не було. Промоклі до нитки, танцювали всі.

Понад 20 артистів з Європи, США та наші українські розважали публіку на двох сценах: головній і акустичній. Гурт «La Mathilde», який досить часто навідується до України з Парижа, підкорив аудиторію своїм французьким рок-шансоном. Саксофон, акордеон, гітара та барабани в руках майстерних музикантів творять чудеса. Не менш запальним був виступ гурту «The Hypnotunez» – це симфонія дикого джазу, скажених рок-н-рольних ритмів і шаленої енергетики артистів. Опісля 23.00 розважати народ взялися гурти «Jerry Springle», «Як Ми», «Ze:ro», «From Subway To Soul», «VETKA», «Make Like A Tree» й екс-учасник музичного колективу «Оркестр Че» Олег Каданов. Хедлайнером фестивалю стала несамовита Alina Pash, творчість якої – це суміш хіп-хопу, поп-музики і етномотивів. Обширна програма не обмежувалася музикою, гості фесту переглядали низку цікавого арт-хаузного кіно.

Як зазначив головний організатор заходу Артур Пелих, цьогорічний фест не виправдав сподівань. Із запланованих півтори тисячі людей завітали близько 500. Також повідомив, що, можливо, «Zagata», яка проводиться в нашому місті вже вдруге, наступного року шукатиме інше місце розташування. Та хоч музичне свято не увінчалося шаленим успіхом, публіка все одно була в захваті. 

Вікторія БОЯРШИНОВА.