П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Березня 2019

ЗАПАЛЬНА ВікTOYрія!

Справжній фурор на телешоу «Голос країни» зчинила амбіційна студентка факультету іноземної філології К-ПНУ імені Івана Огієнка 20-річна Вікторія Олійник, яка виконала пісню торішньої переможниці Євробачення Нетти «Toy».

Вікторія ОлійникПопри зламану ногу, хвилювання і обмежену кількість місць у командах зіркових тренерів, Віка не просто шалено запалила сцену, а й ледь не довела зірок до суперечки за її голос.

– Вікторіє, наприкінці виступу Потап, Монатік і Дан Балан вирішили залишити тобі автограф на гіпсі. Як воно, коли український шоу-біз лежить біля твоїх ніг?

– Це чудова згадка. Такий собі жест захвату моєю боротьбою та жагою до перемоги. Я – звичайна кам’янецька студентка. Вокал опановувала в рідному Нетішині, коли 4-річною пішла до вокальної студії «Вернісаж», звідки й почався мій шлях до «Голосу країни». Батьки та викладач вокалу Ольга Дьячина побачили мій талант і з роками розвивали його, за що я безмежно вдячна.

– На момент твого виступу в командах тренерів залишалося по одному місцю. Чи не боялася не стати вишенькою на торті?

– Конкурсанти справді сильні, кожен учасник унікальний. Це стосується всіх команд, і нашої зокрема. Вважаю, що недарма саме такий склад у Монатіка. Звичайно, хотілося б перемоги, але лише прошу Бога: якщо він дав мені такий шанс і повів цією важкою дорогою, сповненою перешкод, то нехай веде до кінця!

– Чому для «Голосу» обрала пісню Нетти?

– Насправді, моя улюблена пісня Девіда Гетти – «She wolf», проте також люблю пісні, в яких є сенс. Коли дивилася «Євробачення-2018», одразу відчула, що саме Нетта переможе. Її образ надихнув мене продемонструвати і в Україні, що зовнішність не головне. Проте ніколи не варто забувати й про здоров’я.

Поки я травмована, то на навчання не їду, але дуже цікаво, як мене зустрінуть друзі, одногрупники та викладачі. Чи було мені страшно? Ні! Страх зник ще після думки «Треба їхати!». Чи заважала травма? Лише у фізичному плані, але аж ніяк не в моральному. Так, сидячи співати важко, це факт, але я рада, що в мене все вийшло!

Ольга БАНАХ.