Субота, 20 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2015

ФЕЄРІЯ ТАНЦЮ «РАДЕЯ-DANCE»

Традиційно на весняних канікулах 27-28 березня танцювальні колективи із семи регіонів України завітали до Кам’янця-Подільського на ІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Радея-Dance». На розсуд глядачів і високопрофесійного журі свої вміння і таланти тут представили найкращі ансамблі декількох областей України. Організували танцювальне дійство управління культури і туризму ДГП міськради, міський Будинок культури і обласний осередок Національної хореографічної спілки України.

ФЕЄРІЯ ТАНЦЮ «РАДЕЯ-DANCE»У складі суддівської колегії працювали заслужені діячі мистецтв України Анатолій Бєлєванцев і Володимир Чорнобиль та балетмейстери Василь Гринюк, Ігор Ніколишин, Роман Гриценюк.

Протягом 8 годин тривала боротьба за звання найкращого колективу України та гран-прі конкурсу. Оригінальні постановки і масові номери викликали гучні оплески глядачів, а до змагань долучалися все нові цікаві й самобутні ансамблі. Загалом на сцену РЦКМ «Розмай» вийшов 31 танцювальний колектив, а це понад 550 учасників.

Під час феєричного гала-концерту журі було готове назвати переможців. Володарями дипломів першого ступеня стали зразковий ансамбль танцю «Світоч» (Кам’янець-Подільський), зразковий ансамбль сучасного танцю «Діалог» (Рівне), народний дитячий хореографічний колектив «Алегро» (Чернівці), зразковий ансамбль танцю «Гарний настрій» (Полтава), народний ансамбль пісні і танцю «Дністер» (Заліщики) і ансамбль народного танцю «Над Прутом» (Чернівці). Безсумнівним переможцем фестивалю і володарем гран-прі журі назвало колектив із Полтави – «Гарний настрій» під керівництвом Оксани Євстігнєєвої.

Грошові премії від міського голови Михайла Сімашкевича отримали колективи: «Стиляги» з Чернівців, «Діалог» з Рівного і «Гарний настрій» з Полтави. За найкращу балетмейстерську роботу відзначили керівника ансамблю «Алегро» Анну Марчак-Кіщенко з Чернівців. А член журі Анатолій Бєлєванцев вручив хореографічним колективам «Гарний настрій» (Полтава), «Блиск» (Чернівці), «Діалог» (Рівне), «Аджанта» (Кам’янець-Подільський) подарункові сертифікати на 1000 грн. для участі у Всеукраїнському дитячо-молодіжному фестивалі-конкурсі мистецтв «Чорноморська перлина».

За матеріалами прес-служби міськради.