Четвер, 25 Квітня 2024 р.
7 Листопада 2014

ЗИМОВИЙ ПОДИХ ОСІННЬОГО КАМ’ЯНЦЯ

Мазками ледь висохлої фарби на полотна учасників Всеукраїнського пленеру художників «Місто на камені» ляг свіжий, тонкий і особливий погляд на Кам’янець.

ЗИМОВИЙ ПОДИХ ОСІННЬОГО КАМ’ЯНЦЯ30 листопада митці з Києва, Львова, Тернополя, Одеси, Чернівців, Хмельницького і Кам’янця-Подільського ділилися ним під час відкриття своєї виставки, що розмістилася в холі кафедри мистецьких дисциплін К-ПНУ ім.Івана Огієнка. Організувати пленер викладачам національного університету цьогоріч допомогли міське товариство «Просвіта» ім.Тараса Шевченка та Всеукраїнська асоціація художників-християн.

Наше місто зустріло художників теплом, здивувало щедрим снігопадом, а провело звичною осінньою мрякою. Таке розмаїття пейзажів митці не прогавили, тож видали на-гора цілу сотню полотен.

– Учасники пленеру подарували нам миттєвості своїх вражень про Старе місто, – каже завідувач кафедри Наталія Урсу. – В кожній роботі присутня духовність, а це дуже важливо, адже якщо світло буде в душі – буде гармонія в домі, порядок у нації та мир у всій державі.

Певним чином свою руку до мистецьких шедеврів доклали і меценати, завдяки яким і вдалося провести десятиденний пленер. Результати кропіткої праці художників вони збираються розмістити в друкованому каталозі робіт, а осінній з’їзд митців зробити щорічним. А от переглянути роботи наживо можна буде до відкриття виставки робіт зимового пленеру «Віштак», який уже готується прийняти своїх учасників.