Четвер, 28 Березня 2024 р.
26 Грудня 2014

МИСТЕЦТВО НАБЛИЖАЄ ПЕРЕМОГУ

МИСТЕЦТВО НАБЛИЖАЄ ПЕРЕМОГУВиставкова зала на Соборній, мабуть, ще не бачила стільки людей, скільки їх завітало на відкриття благодійної виставки «Митці – за перемогу», що відбулася 18 грудня. Художні твори кам’янецьких майстрів глядачам тут не лише демонструють, але й продають. Виручені кошти організатори спрямують на допомогу 66-му військовому мобільному шпиталю, 25-му батальйону територіальної оборони «Київська Русь» та 7-му батальйону ДУК «Правого сектору» («кіборги»).

– Організація виставки тривала не більше як три тижні. Але всі люди, до яких ми зверталися по підтримку, відгукувалися на наше прохання, – зазначила під час відкриття виставки організатор благодійного проекту, викладач К-ПНУ ім.Івана Огієнка і голова ГО «Арт-простір» Ірина Кляпетура.

Серед авторів-благодійників наразі вже близько сотні студентів і викладачів кафедри мистецьких дисциплін К-ПНУ ім.Івана Огієнка, коледжу культури та мистецтв, учні й учителі міської ДХШ, школи мистецтв, учасники «Арт-простору» та інші майстри прикладного мистецтва. Є серед робіт і картини художника Євгенія Гуменюка, який нині сам воює на сході. Загалом на виставку подали близько 600 експонатів: картини, прикраси, розписаний посуд, іграшки, книги тощо. Відомий скульптор Сергій Кляпетура заради гарної справи ліпитиме портрети благодійників, а кошти за кожне зі своїх замовлень також спрямовуватиме на допомогу військовим.

Окрім художників, до проекту матеріально долучилися й місцеві підприємці та організації. Під час відкриття виставки також провели благодійну лотерею. Охочих придбати твори мистецтва і тим самим допомогти нашій армії до Виставкової зали запрошують до 14 січня. Цього дня в компанії дитячої хорової капели «Журавлик» організатори підбиватимуть підсумки благодійної виставки-розпродажу.

Запрошує Виставкова зала і на майстер-класи. 27 грудня, з 12.00, тут навчатимуть виготовляти ляльки-мотанки, а 28 грудня, з 14.00, – витинанки. Після Нового року митці покажуть кам’янчанам техніки розпису на склі, іконопису і декупажу.