Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
16 Січня 2015

КОЛЯДУВАЛИ ПЛАСТУНИ

Молоді українські пластуни Кам’янця-Подільського не лінуються навіть під час свят. У передріздвяний час уже доброю традицією для них стало розносити Віфлеємський вогонь миру. Різдвяний подарунок від пластунів чекав на кам’янчан і 10 січня. Святковим гомоном і співами вони вітали відвідувачів благодійного вернісажу «Митці за перемогу» у Виставковому залі.

КОЛЯДУВАЛИ ПЛАСТУНИГрупа колядників показала гостям «Віфлеємську гру», котра розповідає про народження маленького Ісуса. Побудовану на народних традиціях гру доповнили різдвяними колядками та віншуваннями. Із побажаннями добра і миру в домівках кам’янчан до Виставкової зали прийшли пластуни Сергійко Савель, Рома Музика, Ростік Рудьковський, Олексій Івасишен, Даринка і Іллюша Кузі, Катруся і Тарасик Шевчуки, Остапчик Кляпетура, Валерій Катрук, Святка та Любчик Білоуси, Сашко Красовський, Яна Філімончук і В’ячеслав Бабич. Хочеться щиро подякувати їхнім батькам за виховання небайдужих дітей, справжніх патріотів своєї країни.

Продовжуючи торішню традицію, молодь «Пласту» ходила з колядою по всьому Кам’янцю-Подільському. Теплою різдвяною піснею й добрим словом колядники потішили близько 30 родин кам’янчан, навідавши також оселі своїх учителів і рідних. Виступ новацького вертепу мав чималий успіх. Колядників сердечно запрошували до хати, щедро пригощали й обдаровували. Але найкращим подарунком для них стали щирі усмішки і сльози щастя в очах господарів. Тисячу гривень із зібраних за коляду грошей діти вирішили пожертвувати на допомогу бійцям у зоні АТО.

Сергій ТРАСІУХ.