Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Лютого 2015

«КВІТНЕВИЙ ПОДИХ» ЗИМИ

«КВІТНЕВИЙ ПОДИХ» ЗИМИМистецька весна прийшла до Кам’янця, так і не дочекавшись березня в календарі. Відчути її «Квітневий подих» у розпал зимових морозів, починаючи з 13 лютого, можна в інформаційно-туристичному центрі готелю «Рейкарц», де розмістилася перша персональна виставка молодої художниці Ірини Мельник.

Організувати дебют талановитої вихованки дитячої художньої школи та випускниці кафедри мистецьких дисциплін К-ПНУ ім.Івана Огієнка допоміг голова Кам’янець-Подільського осередку «Просвіти» Славко Полятинчук.

– Я дуже часто зустрічав роботи Ірини Мельник на різноманітних колективних виставках місцевих художників, – каже Славко Полятинчук. – Але коли в корпусі кафедри мистецьких дисциплін побачив її дипломну роботу, в мене просто перехопило подих. Це був величезний триптих, який я одразу ж уявив на стіні свого дому. Роботи Ірини надихають виключно на гарні думки та емоції. А нині саме їх ми й маємо продукувати, аби швидше настала перемога.

Найбільшу картину художниці можна було побачити й на благодійному аукціоні «Митці за перемогу». Вторгувати за неї вдалося аж 1200 грн. – третю за величиною виручену під час акції суму.

Полотна Ірини Мельник поєднали в собі чимало різних технік і манер написання. На «Квітневий подих» її надихали твори авангардистів та імпресіоністів, тож для першої персональної експозиції художниця зібрала свої найсоковитіші натюрморти. Відчути їхній квітковий настрій у «Рейкарці» можна буде до 27 березня.