Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Травня 2015

ПЕРЕМОЖНИЙ ДЕБЮТ БАЯНІСТІВ

Кам’янчани Назар Мазур і Артем Стояновський стали дипломантами престижного Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів «Perpetuum mobile».

ПЕРЕМОЖНИЙ ДЕБЮТ БАЯНІСТІВЦьогоріч з 30 квітня до 3 травня він увосьме проводився на базі Дрогобицького державного педагогічного університету ім.Івана Франка. У конкурсі, де змагалися понад 270 музикантів із 5 країн світу (Україна, Білорусь, Литва, Польща, Італія), третьокурсникам нашого коледжу культури і мистецтв вдалося вибороти одразу два дипломи в категорії «Солісти».

Поважне журі, до складу якого увійшли відомі діячі культури і мистецтва, вчені і педагоги, організатори національних і міжнародних конкурсів з України, Італії, Росії, Білорусі, Польщі та Литви, було вражене майстерністю кам’янчан. По закінченню запеклих змагань трьох сотень музикантів Артемові Стояновському вдалося вибороти диплом ІІІ ступеня. Назар Мазур за віртуозне виконання чотирьох музичних творів отримав диплом з відзнакою. Такий подвійний подарунок хлопці зробили саме до 80-річчя коледжу, де навчаються у класі викладача циклової комісії народних інструментів Олександра Царука.

– Зазвичай у цьому міжнародному конкурсі беруть участь виключно студенти профільних музичних училищ, – каже Олександр Пилипович. – Але цьогоріч ми ризикнули і також подали заявку на відбір. І ризик був того вартий. Адже зрештою наші студенти не лише потрапили до списку конкурсантів, але й здобули одразу два призові місця. Це вперше баяністи з Кам’янця отримали високі нагороди конкурсу такого престижного рівня.