Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2016

ХУДОЖНИК ВСУПЕРЕЧ УСЬОМУ

Що таке справжня любов до мистецтва, можна зрозуміти, познайомившись із кам’янчанином Віктором Чайчуком, чия виставка живопису «Подільські квіти» відкрилася 7 квітня у Виставковій залі.

Віктор Чайчукун78-річний художник 11 років тому пережив справжнє випробування: після інсульту відмовила права рука. Але майстер залишився вірним своєму покликанню і почав малювати лівою. З часом наловчився – і нині важко помітити різницю.

Тепер на виставці представлені його давні картини (починаючи з 60-х років) і сучасні. Чимало тут натюрмортів із квітами (звідси й назва виставки), а також портрети та пейзажі у стилі реалізму.

Віктор Чайчук, між іншим, – учень відомих художників Олександра Грена, Семена Розенштейна та випускник Московського університету мистецтв. Він продовжує брати активну участь у виставках, його картини побували в різних містах України та за кордоном.

Аби підтримати Чайчука, до Виставкової зали прийшли чимало колег:

– Віктор Олександрович малює зранку, коли прокидається сонечко. Життєрадісна людина, ніколи не впадає у відчай, має витримку, силу волі, – розповідає його сусідка по дачі.

Виставка триватиме до 20 квітня.