П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Січня 2017

60 КАДРІВ ЖИТТЯ

Кам’янецький фотохудожник Микола Сідаш відзначив свій ювілей по-мистецьки. 24 січня у Виставковій залі на Соборній відкрився фотовернісаж на честь 60-річчя з дня народження автора робіт.

Микола Сідаш

Фотовиставка (Життя пролетіло)– Виставку створив, аби люди зрозуміли, що краса в кожному з нас, у кожній деталі буденності, – каже Микола Іванович. – Моя улюблена фоторобота має назву «Життя пролетіло» (на фото). На ній зображена стара бабуся, яка сидить на схилі сходинок, кожна з яких символізує певний етап життя людини.

Микола Сідаш закінчив Тернопільське професійно-технічне училище за спеціальністю «Фотограф широкого профілю». Працював у Хмельницькому обласному архіві оператором мікрофільмування. А з 1989 р. працює в Подільському державному аграрно-технічному університеті. Створив фотокіностудію «Скіф», брав участь у міських, обласних і республіканських оглядах любительських фільмів, де займав призові місця. Микола Іванович – член Спілки журналістів України і «Фундації вільних фотографів», активний учасник міжнародних семінарів-практикумів фотомитців та фотоклубів міста. А 2013 р. отримав бронзову медаль Національної спілки фотохудожників України.Фотовернісаж діятиме до 4 лютого. 

Ольга БАНАХ.