П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Січня 2017

«СОЛОМ’ЯНЕ» СІМЕЙСТВО ЗНОВУ ДИВУЄ!

«СОЛОМ’ЯНЕ» СІМЕЙСТВО ЗНОВУ ДИВУЄ!

23 січня в Галереї мистецтв відкрилася виставка «…Під сонцем засяяла» від митців Наталії та Іллі Лашків – єдиних в Україні майстрів із вишивки картин соломою. Крім цього сімейства, у світі таким ремеслом займаються лише три людини.

Картини родини Лашків експонуються у США, Франції, Швейцарії, Канаді, Польщі, Ізраїлі, Нідерландах. Наталя Семенівна розповідає, що займалася технікою вишивки ще з 1984 р. Тоді її зацікавила книга, в якій вона знайшла вражаючу ілюстрацію. На картинці були зображені невеличкі троянди та підпис «16-е столетье. Вышивка соломкой. Архангельская губерния. Скатерть». Відтоді незвична техніка «затягнула» майстриню і змусила творити.

Вишивка соломкою, клаптикове шиття, аплікація, плетіння, арт-квілт, живопис – Наталія та її родина (син Ілля й чоловік Володимир) ніколи не боялись експериментувати, що й дозволило проявити багатогранність свого таланту.

Виставка діятиме до 1 березня 2017 р.

А вже 30 січня, з 10.00, у Галереї мистецтв у рамках проекту «Від забуття до відкриття» традиційно відбудеться відкритий захист магістерських робіт студентів спеціальності «Реставрація творів мистецтва» К-ПНУ ім.Івана Огієнка.

Буде представлено 8 відреставрованих живописних полотен із фондів Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

Ольга БАНАХ.