П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
24 Листопада 2017

ДРУЖИТИ Й УЧИТИСЯ У ДРУЗІВ

Це гасло виявилося рушієм чудового задуму викладачів і учнів Кам’янець-Подільської та Івано-Франківської дитячих художніх шкіл.

ДРУЖИТИ Й УЧИТИСЯ У ДРУЗІВІз міста Великого Каменяра до міста над Смотричем прибула виставка творів франківських учнів. Представлено понад 90 найрізноманітніших робіт: акварельний живопис, рисунок олівцем, декоративні та станкові композиції, навчальні постановки. Всі роботи яскраві, вражаюче майстерні, їм притаманна естетика, завершеність побудови кожного листа, що свідчить про високий рівень володіння професійними навичками.

На вернісажі, який відбувся минулого тижня, директор ДХШ Олена Савчук розповіла про традицію таких обмінних виставок і творчих контактів юних митців Кам’янця з художниками-початківцями ще з того часу, коли вона сама була ученицею «художки». Влітку пані Олена особисто їздила до Івано-Франківська по призи. Кам’янчани брали участь в обласному конкурсі «Франковий мотив», де здобули багато нагород і зірвали овації. Тоді ж й обговорила з директором Івано-Франківської художньої школи Лілею Присяжнюк організацію майбутньої обмінної виставки.

Два роки тому у Виставковій залі міської художньої школи експонувалися твори учнів ДХШ із Луцька, а отже, традиція продовжується. Перші симпатії між закладами з Поділля та Галичини зародилися під час пленеру «Замковий етюд», що традиційно проводиться в нашому місті вже чотири роки. Нагадаємо, «Замковий етюд» – теж реалізована ідея колективу кам’янецької художньої школи, й він щороку притягує в туристичну перлину численних юних митців із різних куточків України, а цьогоріч – ще й з-за кордону (учасниками стали литовці).

Вернісаж творів юних художників з Івано-Франківська зможе відвідати кожен охочий.

Отримати естетичну насолоду на експозиції можна у Виставковій залі ДХШ (вул.Уральська, 4) до 15 грудня.

Катерина ДЕГТЯР, мистецтвознавець.