Субота, 20 Квітня 2024 р.
25 Травня 2018

ЯК ЛАШКИ ЗРУШУЮТЬ ГОРИ

ЯК ЛАШКИ ЗрушуюТЬ ГОРИУнікальні роботи, виконані у техніці вишивки соломкою та квілту (клаптикового шит­тя) прикрашають Галерею мистецтв, у якій 19 травня відбулося відкриття виставки «Поетична, пісенна, легендарна, казкова Україна» Наталі та Іллі Лашків.

Унікальні роботи, виконані у техніці вишивки соломкою та квілту (клаптикового шит­-

тя) прикрашають Галерею мистецтв, у якій 19 травня відбулося відкриття виставки «Поетична, пісенна, легендарна, казкова Україна» Наталі та Іллі Лашків.

Експозицією замало милуватися поглядом. Яскраві картини так і просяться доторкнутися до них, аби краще відчути всі тонкощі майстерності.

Представлена виставка – це особлива можливість ознайомитися з цими роботами, адже вони подорожують усім світом й збагатили не одну приватну колекцію та музеї в США, Канаді, Ізраїлі, Франції, Швейцарії, Польщі тощо. Талановиті майстри Наталя та Ілля не бояться експериментувати. Вдосконалившись у вишивці соломкою і квілті, вони вирішили поєднати ці унікальні техніки. Новостворений тандем видався досить оригінальним. Це добре виражено в роботі «І шляхи видимі мені, і напрямки епох…».

Кожна картина, робота над якою кипіла від декількох місяців до одного року, – це прояв багатогранності таланту, майстерності, відданості своїм духовним цінностям, колосальності праці й безмежного терпіння.

– Недавно стався зі мною казус – за тиждень до відправлення конкурсної роботи у Францію мені повідомили, що полотно має бути горизонтальним, а не вертикальним. Довелося поспішно все заново перешивати, – розповідає Наталя Семенівна. – На щастя, все вдалося, і я ще раз переконалася, що завдяки великому бажанню, наполегливості й підтримці рідних можна навіть гори зрушити.

Вікторія БОЯРШИНОВА.