Субота, 20 Квітня 2024 р.
20 Липня 2018

ЄВРОПЕЙСЬКІ ПЕЙЗАЖІ КАМ’ЯНЕЦЬКОГО ПІЛІГРИМА

Натхненний подорожами до Поль­-щі, Румунії та Німеччини, знаний кам’янецький фотограф Петро Ігнатьєв вирішив не баритися й організував 12 липня фотовиставку «Мандри пі­лігрима Європою». Тим паче привід хороший – у такий символічний спосіб відсвяткувати День фотографа.

Петро ІгнатьєвФотороботи Петра Дмитровича експонувалися в Польщі, Австрії, Бразилії, Франції, Італії, Сербії, Румунії, Туреччині та Гонконзі. Цього разу мальовничі світлини місцевих і європейських краєвидів прикрасили стіни міської центральної бібліотеки імені Костя Солухи. Тут і Замок Дракули в Румунії, трансільванські Карпати, колоритні румунські вулички, старовинна Варшава, Балтійське море в Гданську, Рейхстаг у Берліні та багато інших пізнавальних, цікавих і яскравих фотографій.

Виставка нагадувала теплу атмосферу дружньої компанії, де майстер фографій із захватом розповідав усім присутнім про свої враження, які на нього справила Європа. Звичайно, не обминули болючої для українців теми, що за кордоном набагато краще живеться, ніж нам, люди там цивілізованіші, а влада демократичніша.

Талановитий фотограф ніколи не розлучається зі своїм «вірним» фотоапаратом, аби зафіксувати красиві пейзажі, цікавих людей, природу тощо. Навіть на персональній виставці не перестає фотографувати, щоб увіковічити життєві моменти.