Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Липня 2018

ПОЄДНАЛИСЯ ЖИВОПИС, ГРАФІКА Й АРХІТЕКТУРА

19 липня у Виставковій залі на Соборній відкрилася персональна виставка живопису, графіки й архітектури Віктора Яворського, який у 1991-1994 роках був головним архітектором Кам’янця-Подільсь­кого. Демонстрація творчості майстра триватиме до 1 серпня.

ПОЄДНАЛИСЯ ЖИВОПИС, ГРАФІКА Й АРХІТЕКТУРАВідкрила виставку мистецтвознавець Інна Березіна, яка назвала творчість архітектора незастиглою музикою Віктора Яворського, бо він активно працює не тільки в галузі зодчества, а й живопису й графіки. Головне в його роботах – бажання пізнавати світ. Інна Вікторівна також висловила вдячність Аллі й Віктору Паньковим із видавництва «Аксіо­-ма», які доклали чимало зусиль для організації виставки та видання каталогу робіт Віктора Дмитровича.

Заступник міського голови Сергій Бабій вручив Віктору Яворському відзнаку міського голови «За заслуги перед міською громадою» – за багаторічну сумлінну працю, сприяння реалізації соціально-культурної політики, високу професійну майстерність та з нагоди 80-річчя від дня народження, нагадав жартівливу заповідь: «Життя дається людині тільки один раз, тому його треба прожити в Кам’янці-Подільському».

Привітали також Віктора Дмитровича архітектори Сергій Козак, Віталій Залуцький, голова міської «Просвіти» В’ячеслав Полятинчук, художник Аркадій Данилюк. Останній особливу увагу звернув на картину «Мистецький центр», написану торік, висловив жаль, що цього та інших полотен не бачив Олександр Грен. Отець Ярослав впевнений, що на картині, відзначеній Аркадієм Данилюком, зображено католицький храм на Нігинському шосе – санктуарій пресвятого серця Ісуса – архітектурний шедевр Віктора Дмитровича.