П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Вересня 2018

КВІТУЧЕ ПОДІЛЛЯ НА ПОЛОТНАХ

Яскравою та мальовничою палітрою розкинулася живописна виставка майстра художнього мистецтва Віктора Чайчука «Подільські квіти», відкриття якої відбулося 8 вересня у Виставковій залі.

Аркадій Данилюк, Віктор Чайчук (із квітами) на відкритті виставкиЕкспозиція стала уособ­ленням прекрасних краєви­-дів Поділля, які зачаровують погляд і надихають творити щось прекрасне. Талановитий митець за допомогою пензля і цілої гами кольорів відтво­-рив на полотнах незрівнянну красу нашого краю, в усіх її тонкощах і деталях: прекрасні пейзажі, витончені натюрморти й філософські портрети. Поціновувачі мистецтва одразу ж помітять у творах Віктора Чайчука мотиви ві­домого Олександра Грена. І це не дивно, адже саме він був натхненним учителем тоді ще тільки початківця, але дуже талановитого майбутнього художника.

Живописні роботи Віктора Олександровича неоднора­зово експонувалися на між­народних виставках і прикрашають приватні колекції. Жага творити не згасала навіть тоді, коли права рука митця втра­тила працездатність. Наразі свої шедеври художник створює лівою рукою, що підкреслює його самобутність і досконалість.

Вікторія БОЯРШИНОВА.