П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Жовтня 2020

ІЗ ПОНЕДІЛКА – ДО ШКОЛИ

Попри те, що з 26 жовтня Кам’янець у «червоній зоні», після завершення осінніх канікул діти повертаються до школи на навчання, – про це йшлося під час брифінгу, що відбувся 28 жовтня в міськраді.

– Є багато рекомендацій від профільних міністерств щодо навчального процесу, однак остаточне слова – за містом. Ми вирішили, що з 2 листопада школярі виходять на повноцінне навчання. На дистанційне школа переходить у разі, коли 50% школярів та освітян перебувають на самоізоляції. Продовжують працювати садочки. Додам лише, що після самоізоляції знову приймає дошкільнят ЗДО №30. На самоізоляції наразі весь 22 садочок, у якому маємо 15 хворих, у п’ятьох з яких підтвердився коронавірус. Щодо вищих і середніх навчальних закладів, то рішення про дистанційне навчання приймає керівництво. Наразі більшість із цих закладів до 15 листопада перебуває на дистанційному навчанні, – повідомив журналістам заступник міського голови, голова оперштабу з ліквідації НС Василь СУКАЧ.

За словами начальника управління з ліквідації НС міськради Юрія КРИЛОВА, в місті тривають перевірки суб’єктів господарювання. Всього перевірено 1074 об’єкти і складено 63 адмінпротоколи про порушення правил карантину.
Як повідомляє Хмельницька ОДА, 23 млн 115 тис. грн виділено Кабміном для Хмельницької області у вигляді субвенції для забезпечення подачі кисню в лікарні, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19. Частина цих коштів, а саме три млн грн, мають надійти до Кам’янець-Подільської міської лікарні та Кам’янець-Подільської ЦРЛ.