Субота, 20 Квітня 2024 р.
16 Квітня 2021

ЛІЦЕЙСЬКА КОМАНДА «КУБ» – ЄДИНА З ХМЕЛЬНИЧЧИНИ У ПРЕСТИЖНОМУ АМЕРИКАНСЬКОМУ КОНКУРСІ

Цьогоріч МАН України провела третю олімпіаду з креативності Destination Imagination в Україні, в якій взяла участь команда «КУБ» із Кам’янець-Подільського ліцею. 6 членів команди, 6 дівчат, які змусили сіру речовину в мозку членів журі рухатися зі швидкістю світла від вибухової дози виняткового креативу при виконанні завдань-викликів.

Destination Imagination – найбільша у світі освітня програма з креативності, започаткована в США. Програма готує учнів до професійних викликів ХХІ сто­ліття, виховує майбутнє покоління інноваторів та лідерів. Вона охоплює більше як 30 країн на 6 континентах і понад 150 тисяч учасників.
Це унікальна можливість не залишитися непоміченим, де робота на камеру перестає бути найзапеклішим страхом, де єднаються зовсім різні характери та погляди в одне ціле – команду.
Вирішення проблеми молоді з невизначеністю щодо майбутньої професії завдяки проєкту «PRO&PRO» (Problems&Pro­fessions), реклама червонодубого патичка для виправлення постави, парк атракціонів, вилки Форка в миттєвому виклику, інтерв’ю із топовими фахівцями різних професій, подкаст із дивним персонажем та співпраця із командою з Києва у виклику команд-близнюків – це все справа рук команди ліцеїсток. Вони «накреативили срібло» – посіли друге місце в старшій категорії, поступившись лише киянам.
Особисто для мене Destination Imagination став етапом життя, коли всі мої абсурдні та неординарні ідеї сприймалися як щось доволі нормальне, адже креатив – це річ особлива та непередбачувана. Також я була в колі надзвичайно різних особистостей, які, здавалося б, не знайдуть спільної мови, адже кожна має свою думку та погляди. Проте крейзі шістка об’єдналася – і робота почала кипіти, а наприкінці вибухнула новаторськими ідеями.
Крім того, надзвичайно тепло на участь своїх учениць у DI відреагував ліцей. Команда була забезпечена не лише технікою для зйомок, а й моральною підтримкою з боку всіх вчителів та ліцеїстів. Саме завдяки такому ставленню ти відчуваєш: ліцей – твій рідний дім, це наче друга сім’я, де кожен пишається твоїми успіхами і не дозволяє здатися ні на мить.
Destination Imagination – твоя креативна подорож!!!

Ірина ГОЦУЛЯК,
учениця 10 класу профілю іноземної філології ліцею.