Четвер, 18 Квітня 2024 р.
22 Жовтня 2021

З КАНІКУЛ – НА ДИСТАНЦІЙКУ

Сьогодні, 22 жовтня, під головуванням міського голови Михайла ПОСІТКА відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядку денному стояло одне питання: вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Кам’янець-Подільської міської територіальної громади.

Згідно з рішенням комісії, з 25 по 29 жовтня в закладах загальної середньої, позашкільної освіти та мистецьких школах організовується навчання за дистанційною формою.
Також комісія наголосила, що керівники суб’єктів господарювання будь-яких організаційно-правових форм та форм власності мають забезпечити неухильне виконання вимог протокольного рішення засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Хмельницької обласної державної адміністрації від 20 жовтня 2021 року.
Згідно з цим рішенням в області з 23 жовтня вводяться додаткові обмеження у зв’язку із тим, що область опинилася на порозі «червоної» зони.
Відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ і НС, від суботи зможуть працювати продовольчі та непродовольчі ринки, заклади торгівлі (продовольчі та непродовольчі, кіоски, магазини, супермаркети, гіпермаркети), суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо), спортзали, фітнес-центри, басейни, а також заклади сфери послуг (перукарні, салони краси), розміщення (готелі, хостели), культури, кінотеатри, але з дотриманням соцдистанції (1 людина на 10 кв.м) та за наявності у суб’єктів господарю­вання та їхніх працівників негативного ПЛР-тесту, проведеного за 72 години, або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою вакцини (жовті сертифікати). Такі ж документи мусять мати і відвідувачі барів, ресторанів, кафе, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, кінотеатрів, закладів культури.