Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Січня 2022

«ОМІКРОН» ВІДПРАВИВ УЧНІВ НА ДИСТАНЦІЙНЕ

До 4 лютого учні місцевих шкіл навчатимуться вдома. Відповідне рішення прийняли сьогодні вранці на позачерговому засіданні комісії ТЕБ і НС. Причина проста – стрімкий ріст хворих на ковід як серед школярів, так і вчителів.

– Минулого тижня і на сьогодні бачимо різкий ріст захворюваності на ковід, – зазначив начальник управління освіти і науки міськради Сергій МЕЛЬНИК. – Орієнтовно з середи, 19 січня, темп наростає. Якщо на п’ятницю були відсутні в школах 28% дітей, то на вчора – 33%. З них через хворобу – близько 2000 учнів, адже якщо в класі бодай один учень має підтверджений ковід, увесь клас переходить на дистанційне навчання. На вчорашній вечір ковід діагностовано у 85 дітей, сьогодні вранці додалося ще три дитини. Бачимо ріст захворюваності і серед педпрацівників. За станом на вчора недужали 51 вчитель, сьогодні збільшилося ще на 10, тобто 61 вчитель має підтверджений ковід. Найгірша ситуація щодо захворюваності в НВК №14, де на дистанційному навчанні 14 класів, та в НВК №9, де учні 9 класів навчаються вдома. Майже в половині міських шкіл відсутні 35-39% учнів. Вчора Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою перейшов на дистанційне навчання.
Керівники наших закладів схильні розірвати ланцюжок хвороби і перевести дітей на дистанційне навчання.

За словами начальника управління охорони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА, захворюваність на ковід зросла щонайменше втричі і продовжує рости. Тому дистанційне навчання допоможе бодай якось сповільнити темпи поширення ковіду.
Заслухавши присутніх, комісія прийняла рішення про переведення учнів на дистанційну форму навчання з 26 січня і до 4 лютого (включно).
Позашкільні установи також переходять на дистанційну форму навчання.