Четвер, 28 Березня 2024 р.
8 Листопада 2019

ЕКСПОРТУЄМО ПЕРЕВАЖНО В ПОЛЬЩУ

За даними Хмельницької митниці ДФС, із початку року в числі головних партнерів регіонального бізнесу при експорті власної продукції лідируючі позиції займає Польща, частка якої в загальній кількості оформлень становить понад 20 відсотків, що у грошовому значенні досягає позначки 1,3 мільярда гривень.

Найчастіше до Польщі експортувалися сталевий прокат, частини до меблів, санітарно-технічні вироби, а також мед, соєва олія та шрот, соняшникова олія, морожені ягоди.
Бізнес-спільнота Хмельниччини цього року відправила на експорт власної продукції на суму понад 6 мільярдів гривень, що відповідає рівню аналогічного періоду мину­лого року.
Крім Польщі, до топ-п’ятірки головних торговельних партнерів області Польщі ввійшли Об’єднані Арабські Емірати, Росія, Молдова та Білорусь, куди загалом реалізовано майже половину вироблених на Хмельниччині товарів.
Примітно, що ці країни придбали продукцію з високою часткою доданої вартості: трансформатори, килимові вироби, сталеві котли, деталі для електродвигунів, машини для гальванопокриття, механічні пристрої для обробітку грунту, дерев’яні меблі. Із сільгосппродукції найбільш популярними з топових товарів були пшеничне борошно, яйця, світлий солод і вершкове масло.

За інформацією Державної фіскальної служби України у Хмельницькій області.