Середа, 24 Квітня 2024 р.
9 Липня 2010

НА ВІДПОВІДЬ МЕРА ЧЕКАЄ ГРОМАДА

Схоже, те, про що так давно говорили, а на Заході стало нормою життя, почало зароджуватися і в нас. Мова йде про громадянське суспільство. Суспільство неінертне та небайдуже до всього, що відбувається навколо нього.

Саме як зародження громадянського суспільства ми схильні розглядати дискусію, яка нині розгорілася навколо будівництва в каньйоні річки Смотрич. Приємно, що справа, лише розпочавшись, не завершилася виключно обговоренням. Річ дійшла до конкретних дій. Так, в Інтернеті почав фігурувати відкритий лист до міського голови. Всі бажаючі могли його роздрукувати та підписатися під цим листом. Також 5 липня, ввечері, в парку Танкістів відбулася зустріч людей, небайдужих до цієї проблеми.

На момент подачі відкритого листа до міськради (6 липня) під ним свій підпис поставили 120 кам’янчан. Як зазначив ініціатор написання цього листа Володимир МОТИЛЬОВ, підписи і надалі будуть збиратися, аби показати владі, що це питання турбує набагато більшу кількість людей, ніж на даний час підписалися під листом.

Зрештою, саме вручення листа відбувалося дещо кумедно. Спочатку Володимиру МОТИЛЬОВУ відмовили в реєстрації відкритого листа. Мовляв, він не потребує її, оскільки міський голова прочитає його через пресу. Пану Володимиру нічого не залишалося, як змінити в листі шапку (зміст не зазнав жодних змін). Тому замість відкритого листа міському голові через канцелярію надійшов лист-звернення.

Ми ж друкуємо відкритий лист:

«Міському голові Анатолію НЕСТЕРУКУ
Редакціям газет «ПОДОЛЯНИН», «Фортеця», «Кам’янець-Подільський вісник», «Ділове місто»

ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ ЩОДО БУДІВНИЦТВА НА ТЕРИТОРІЇ ПАМ’ЯТКИ ПРИРОДИ ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ «СМОТРИЦЬКИЙ КАНЬЙОН».

Шановний Анатолію Макаровичу! Останнім часом містом поширюються різноманітні чутки про будівництво у Смотрицькому каньйоні, викликані насамперед браком об’єктивної інформації та розбіжністю у версіях, які подаються різними медіа (зокрема, в газеті «Край Кам’янецький» від 11.06.2010 йшлося про заплановане будівництво басейну та будинків для відпочинку, в інших виданнях – лише про благоустрій і спортивні майданчики).

ДЛЯ УНИКНЕННЯ НЕПОРОЗУМІНЬ ПРОСИМО ВАС ОПРИЛЮДНИТИ ТАКУ ІНФОРМАЦІЮ:

1. Договір передачі території Смотрицького каньйону МГО «Наша спадщина».

2. Проект будівництва/благоустрою, відомості про підрядну організацію, яка виконує роботи, термін завершення робіт.

3. Висновки природоохоронних організацій, якщо такі робилися.

4. Відомості про організацію, на балансі якої на даний час перебуває пам’ятка природи загальнодержавного значення «Смотрицький каньйон» (а саме та її частина, що передана в користування МГО «Наша спадщина»).

5. Детальну інформацію про МГО «Наша спадщина» (копію статуту, інформацію про засновників тощо).

6. Заплановану вартість будівництва, реквізити інвесторів, суми та умови надання інвестицій.

7. Орієнтовний перелік послуг, які надаватимуться в зоні відпочинку, та їх вартість для мешканців міста.

8. Копію дозволу, виданого МГО «Наша спадщина» на суцільне перекриття території каньйону та обмеження доступу населення до р.Смотрич.

9. Копію дозволу, виданого МГО «Наша спадщина» на знесення зелених насаджень.

Сподіваємось, що дана інформація не є конфіденційною і перешкод для її оприлюднення немає. Просимо Вас опублікувати відповідь у міській пресі, а детальну інформацію та проект – на офіційному сайті Кам’янець-Подільської міської ради http://kam-pod.gov.ua

Дякуємо за розуміння».

Як ми вже зазначили, під листом підписалося 120 кам’янчан. Процес збирання підписів триває.

Цікавиться цією проблемою з кожним днем усе більше людей. Тому й ініціатори, і ми розраховуємо на оперативну відповідь міського голови, яку маємо намір розмістити на шпальтах нашої газети.