П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Лютого 2011

ГРАБЛІ ТА СОКИРА – НАПОГОТОВІ

8 лютого відбулося засідання щойно створеної Координаційної ради з питань збереження, благоустрою, дизайну та розвитку рекреаційних ресурсів і використання зелених зон Кам’янця-Подільського. До ради увійшли представники міської влади, управлінь архітектури та житлово-комунального господарства, НІАЗу, природоохоронних організацій, науковці-біологи та депутати міськради. Очолив її перший заступник міського голови Григорій ГОРШУНОВ.

На суд фахівців було представлено план реконструкції центрального парку. На жаль, нині немає інвесторів, котрі б узялися збудувати там дитячий майданчик, розважальний центр або кафе. Власники літнього кінотеатру ще з 2006 р. продовжують годувати кам’янчан обіцянками відбудувати заклад.

Велика проблема парку – повністю зруйновані мережі водопостачання та каналізації. За словами учасників засідання, ця проблема особливо стосується розташованого на території парку кафе-бару «Стрілець», стоки якого витікають просто в грунт, а також сусіднього НВК №8, мережам якого вже років сто. Місту доведеться шукати можливості прокласти нові мережі, а тим часом подальше функціонування кафе-бару залишається під питанням.

Найбільш реальними є на сьогодні плани впорядкування зелених насаджень: вирубування сухих та аварійних дерев, обрізування гілок, розчищення галявин від самосівів, прибирання листя та сміття, а також насадження нових дерев і кущів. Міська влада залучила природознавців до створення проекту зелених насаджень у парку, а щодо прибирання, то всі надії покладаються на активну участь міської громади у суботниках.