Субота, 27 Квітня 2024 р.
25 Лютого 2011

БАКОТУ І СМОТРИЧ РЯТУЮТЬ ГОЛЛАНДЦІ. А МИ?

11 лютого в К-ПНУ ім.Огієнка відбувся семінар «Управління водно-болотними угіддями середнього Придністров’я», присвячений Бакотській затоці та пониззю р.Смотрич. Ці об’єкти є не лише окрасою Поділля, але й, згідно з Рамсарською конвенцією, були визнані 2005 р. водно-болотними угіддями міжнародного значення. 

БАКОТУ І СМОТРИЧ РЯТУЮТЬ ГОЛЛАНДЦІ. А МИ?

ГО «Товариство Подільських природодослідників і природолюбів» (голова – Людмила ЛЮБІНСЬКА) ініціювало пілотний проект «Збереження Дністровських водно-болотних угідь шляхом удосконалення менеджменту та участі громадськості» з метою посилити їхній захист і запровадити практику невиснажливого використання угідь. Цей проект виконується за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерланди в Україні.

Семінар зібрав широке коло науковців-природничників, зокрема, представників міських, обласних і

загальнодержавних природозахисних організацій, викладачів-біологів природничого факультету нашого університету, освітян, сільських голів та ін.

Було розглянуто біологічне та ландшафтне різноманіття Бакотської затоки та пониззя Смотрича, чинники, які негативно на нього впливають, а також обговорено альтернативні методи господарювання, які допоможуть зберегти унікальні угіддя від деградації та знищення.