П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Квітня 2011

ВЕЛИКЕ ПРИБИРАННЯ

ВЕЛИКЕ ПРИБИРАННЯЗ 18 березня в місті розпочався місячник благоустрою. За інформацією департаменту житлової політики доріг та інфраструктури (директор – Сергій СЕРЕДЮК) до 1 квіт­ня було впорядковано 838 тис.кв.м території загального користування. Фактично прибрано трохи більше третини міста, але на темпи робіт вплинула погода. За цей час побілено 2,4 тис.пог.м бордюрів і 1200 стовбурів дерев, відремонтовано 14 лавок, здійснено 250 кв.м ямкового ремонту доріг, на міське сміттє­звалище вивезено 850 куб.м сміття.

Менеджери з благоустрою роздали на підприємства та в організації міста 180 екобюлетенів із переліком робіт. Щоправда, попри зу­силля всіх комунальних під­при­ємств і допомогу військових, залишається проблема з вчасним вивезенням зібраного сміття: не вистачає транспортних ресурсів зробити все оперативно.

Також великою проблемою залишаються захаращені схили кань­йону, які не прибрати без залучення альпіністів. За словами заступника міського голови Сергія БАБІЯ, влада наразі домовляється із фа­хів­цями, але було б набагато краще, якби мешканці приватного сектору не створювали стихійних сміт­тєзвалищ і не скидали сміття в каньйон. Це ж стосується любителів прогулятися Старим містом і заховати порожні пляшки якнайдалі від очей, а насправді – в каньйон.

А в загальноміському суботнику 1-2 квітня взяли участь 83 трудові колективи. Прибирали рідний Ка­м’я­нець близько 3,5 тис. чоловік. 370 сту­дентів із вишів додатково впорядкували частину території Цент­раль­ного парку відпочинку та дендро­парку (очищено 5,5 га територій).

Долучилася до великого прибирання і міська влада. Депутатський корпус на чолі із секретарем міської ради Василем СЕНЮКОМ розчищав ділянку за «Укрсоцбанком». Заступник міського голови Сергій БАБІЙ опікувався вулицею Куйбишева, керуюча справами міськвиконкому Валентина СТЕЛЬМАХ – територією біля адмінбудинку міськради. Заступник міського голови Василь СУКАЧ разом з директором департаменту гуманітарної політики Альоною КУЗЕМОЮ (і, відповідно, колективом департаменту) з ентузіазмом допомагали Товариству шанувальників історії фортифікації (Ігор ДАНІЛОВ) розчищати територію Руської брами, де відбудуться заходи в рамках відкриття турсезону.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ через термінове відрядження цього разу не зміг взяти участі у суботнику, але обіцяв обов’язково долучитися до прибирання міста.

До речі, це можуть зробити і всі бажаючі – вільними залишилося ще 12 зон. Потрібно тільки звернутися до департаменту ДЖПДІ та отримати екобюлетень.