Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Грудня 2011

НЕ У ВСЯКОМУ ДЖЕРЕЛІ – ВОДИЦЯ

Чимало кам’янчан зверталися до міської влади з проханням дослідити якість води в певних природних джерелах. І ось прес-служба міськради розповсюдила інформацію про результати досліджень якості води з конкретних джерел на Руських філь­варках та у мікрорайоні Жовтневому. 

Міськсанепідстанцією в позаплановому порядку відібрано проби води на дослідження із згаданих джерел на відповідність до гігієнічних вимог до води питної, призначеної для споживання людиною.

Вода з джерела у мікрорайоні Жовтневому (поблизу магазину «Забудовник») у межах проведених лабораторією досліджень за санітарно-хімічними показниками відповідає вищевказаним вимогам.

Вода з джерела на Руських фільварках (поблизу огля­дового майданчика) в межах проведених лабо­рато­рією досліджень за санітарно-хімічними показниками не відповідає вимогам та є непридатною для пиття. Аналіз груп токсикологічних показників, показників фі­зіологічної повноцінності мінерального складу свід­чить, що вода має знижений в 1,84 раза вміст фтору, перевищений в 1,7 раза рівень загальної жорсткості, перевищений в 3,46 раза вміст нітратів.

Результати ретроспективних аналізів стверджують, що якість води природних міських джерел залежить від сезону року, кількості атмосферних опадів та є нестабільною за мікробіологічним складом.

Вл. інф.