П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Лютого 2013

КОМУ РІК ЗМІЇ, А НАМ – РІК СОНІ!

Кожен рік повинен бути присвячений якому-небудь ссавцю. Така традиція в Українського теріологічного товариства НАНУ. Якщо минулого року це були кажани, то 2013-го ми будемо більшу увагу звертати на вовчка – невеличке миле пухнасте звірятко з великими очима та довгими вусами, яке в народі називають просто сонею.Соня лісова

 Проживають вовчки у лісах і садах, адже переважну частину життя вони проводять на деревах, де і будують собі гнізда. На Кам’янеччині можна зустріти всі 4 види родини вовчкових, які поширені в Україні: вовчок сірий (найбільший – розміром з білку), ліскулька руда (найменший – близько 10 см), соня лісова (добре приручається, однак у нас зустрічається рідше) та жолудниця європейська, або соня садова (занесена до Червоної книги України).

 Зрозуміло, не обмине увагою цю тваринку і НПП «Подільські Товтри». У квітні-травні його працівники будуть проводити різноманітні тематичні заходи: екскурсії, лекції, а також конкурси, участь у яких може взяти кожен, причому вже! Отож, позмагатися можна в таких номінаціях: 

– Найкраща розповідь (вірш, оповідання, комікс) про вовчка (соню). 

– Найкраща фотографія.

 – Найкращий малюнок.

 – Найкращий виріб (іграшка, сувенір) – «Вовчок – своїми руками». 

Розповіді, фотографії живих і «сувенірних» сонь та малюнки надсилати на ел. адресу: npptovtry@mail.ru або npptovtry@ukr.net. Переможці будуть нагороджені призами.