Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Квітня 2013

В ЗАВАЛЛІ ВІДКОПАЛИ ВЕДМЕДЯ

Наприкінці березня хмельницький спелеоклуб проводив експедицію в печері Атлантида, що розташована біля с.Завалля, з метою розширення і поглиблення деяких проходів. Несподівано одна з учасниць Олена Сахарова натикнулася на череп невідомої істоти. Згодом дослідники відкопали цілий скелет, вочевидь, уже давно вимерлого виду тварин, дещо схожого на ведмедя. Це перша цінна палеонтологічна знахідка в Атлантиді.

На «чорному» ринку за такий скелет, однозначно, можна було б вторгувати чималеньку суму. Але про ньогоЗнахідка в печері "Атлантида" одразу ж доповіли досвідченому палеонтологу із Чернівецького національного університету Богдану Рідушу, який забрав скелет до своєї лабораторії для подальшого дослідження. Поки що Рідуш відмовився прокоментувати нам знахідку, оскільки роботу ще не завершено.

Попередньо можна сказати лише одне: це може бути родич бурого ведмедя, який помер під час сплячки, ймовірно, в останній льодовиковий період (понад 10 000 років тому).

Подальша доля скелета також не відома. Однак кам’янецькі природолюби вже мріють про те, аби залишити його в рідному місті.