Четвер, 25 Квітня 2024 р.
19 Квітня 2013

УСІ – НА СУБОТНИК!

Cнігові кучугури розгребли, пора братися й за сміттєві. Весна в Кам’янці розпочалася масовим прибиранням. Засукавши рукави й озброївшись мітлами, поквитатися з місцевим брудом на вулиці міста вийшли сотні кам’янчан.

Учасники акції «Зробимо Україну чистою!» стартують від Вітряної брамиСуботнього ранку біля Лебединого озера зібралось більше ста учасників акції «Зробимо Україну чистою», що представляли 15 різних підприємств і організацій: «Пласт», Ліга екскурсоводів, Асоціація готельєрів і рестораторів, Рух Анастасіївців, студенти економічного факультету К-ПНУ ім.І.Огієнка, Студентська рада та інші. Вони прибрали не лише територію цієї зони відпочинку та ще декількох дворів у місті, але й спустилися в каньйон та очистили від сміття обидва його вкрай засмічені береги від Вітряної барми до Старої фортеці, територію Руської брами тощо. Працівники міського Центру зайнятості прибрали від сміття та гілля зелену зону вул.Північної. 

Загальноміська толока згуртувала щонайменше 6 навчальних закладів. Індустріальний коледж і коледж харчової промисловості наводили лад у центральному парку відпочинку. Дендропарк прибирали коледж ПДАТУ, будівельний коледж і планово-економічний технікум.

Природничий факультет К-ПНУ ім.І.Огієнка причепурив каньйон під Новопланівським мостом. Загалом місто «причісували» 700 студентів.

До генерального прибирання долучилися й працівники міської ради та депутатський корпус. Місцеві чиновники, закинувши ділові папери й комп’ютери, вправлялися з мітлами в центральному парку.

До традиційних граблів і віників цьогоріч додали й декілька комунальних новинок. На вулицях міста з’явилось дві нові установки марки «Karcher» для вологого прибирання, котрі були придбані за спонсорські кошти Володимира ЮР’ЄВА та Олександра БОРЕЙКА.

Ці агрегати дають змогу змити з доріг увесь бруд і зробити їх максимально чистими, чого не досягти лише за допомогою працьовитих рук наших двірників.

Особливо вподобав ноу-хау міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

– Тепер ми зможемо до відкриття туристичного сезону та особливо до Великодніх свят зробити місто ідеально чистим. Вважаю, що це неабиякий крок вперед, – заявив Михайло Єфстафійович.

Подивився мер і на запуск автопорохотяга «Глобус», який тепер щоранку відправлятимуть із КП «Комбінат благоустрою» для підмітання доріг. Адже за цю зиму на кам’янецькі дороги висипали рекордну кількість посипкових матеріалів, котрі тепер потрібно зібрати та вивезти.

Технікою прибиральникам допомагали «Рокор ЛТД», «Розбуд», КП «Комбінат благоустрою».

Не були пасивними під час весняного суботника й рятівники. Щоправда, за допомогою водяних струменів їм довелося боротися не з вогнем, а з брудом у міському фонтані. На «спраглу» водойму витратили не менше шести тонн води.

За чисте довкілля боролися і в районі. З 18 березня до 4 травня тут оголошено місячник благоустрою. Акції не цураються ні дрібні чиновники, ні високоповажні посадовці, ні селяни та школярі.