П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Квітня 2013

І ВОДИ БАГАТО, І ПИТИ НІЧОГО

Нещодавно міська влада похизувалася готовністю до весняних паводків на Смотричі, мовляв, ситуація – під контролем. А запорукою зменшення ризику затоплення прибережних вулиць мало стати оновлення гідротехнічних споруд Цибулівської ГЕС. Та вже за декілька днів на таку заяву щодо «підконтрольної ситуації» відреагували мешканці вулиці Річної.

Тут діти зазвичай грали футбол«У нас підтопило город і сад, фруктові дерева вже два тижні стоять у воді. Річка розлилася ще далі, вода підійшла до дороги, – скаржиться в листі Людмила ДЕМБІЦЬКА. – До того ж, у зв’язку з будівництвом Цибулівської ГЕС на річці Смотрич і підняттям рівня води, на вулиці Річній не стало питної води, бо затопило всі криниці. Ми впродовж року зверталися до міської влади по допомогу, але жодних результатів немає».

Спускаємося в каньйон на зазначену вулицю і бачимо, що береги річки справді потерпають від води. Проте, зі слів заступника міського голови з комунальних питань Сергія БАБІЯ, наразі рівень води у Смотричі сягає позначки мінус 10 сантиметрів до норми, й жодних причин для тривоги через підтоплення нема.

– Ситуація з повенями для цієї вулиці цілком характерна й не залежить від ГЕС, а проблемі з питною водою – вже понад 100 років, – каже комунальник. – У криницях каньйону завжди було більше нітратів, ніж будь-де в місті. Ця проблема не виправиться зниженням рівня води.

Сергій Віталійович запевнив, що наразі вирішується питання встановлення для мешканців Річної колонки з питною водою, і вже цього року люди дочекаються обіцяного.