П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Жовтня 2013

НЕ ХОДІТЬ ДО ЛІСУ, ДІТЛАХИ, ГУЛЯТИ!

НЕ ХОДІТЬ ДО ЛІСУ, ДІТЛАХИ, ГУЛЯТИ!прогулянка осіннім лісом на Кам’янеччині може закінчитися отруєнням трупним смородом від стихійних скотомогильників

Про жах у лісосмузі між селами Вільховець і Суржа, неподалік від села Нагоряни, ми почули від чоловіка, який має будинок у сусідньому селі, а сам живе у столиці. Володимир шукав гриби, а знайшов розтрощені черепи і ратиці, облізлі шкури, відрізані голови і звалище кісток упереміш зі сміттям. Найбільше його шокувала навіть не сама картина, а їдючий трупний сморід, який викликає блювоту.

­ – Це справжня екологічна бомба! Запах крові приваблює вовків і лисиць, які розтягують кістки по всьому лісі. А як же санітарія, небезпечні інфекції? А куди ж дивиться місцева влада? ­ не згасають емоції в чоловіка.

«А хай йому грець!» ­ виривається у нас, коли на власні очі бачимо оте видовище за 10 км від міста, на території Довжоцької сільської ради.

Рештки сотень трупів великої рогатої худоби та коней викинуті просто під лісом, вздовж польової дороги (на фото). Вдихнути повітря неможливо, втім пересилюємо себе і заходимо в ліс. Бачимо ще одну «братську могилу», щоправда, не таку свіжу, засипану землею. І вже вибачте за подробиці, але тут, на території НПП «Подільські Товтри» (!), що не крок ­ то щелепа коня чи теляче копито.

НЕ ХОДІТЬ ДО ЛІСУ, ДІТЛАХИ, ГУЛЯТИ!Зрозуміло, що такі масштабні відходи ­ не з людських господарств. І цілком очевидно, що підприємство, котре позбувається непотребу в лісі, робить це занадто нахабно, бо вже навіть не ховає кісток і дохлого запаху під землею.

Не зрозуміло тільки, чому нема жодної реакції відповідних контрольних органів і сільських громад? Може, туди не доходять, бо там аж занадто смердить?..