П'ятница, 29 Березня 2024 р.

БУДУТЬ ГРОШІ В БЮДЖЕТІ – БУДЕ ПІДТРИМУВАТИСЯ МОТОБОЛ

«Ніколи не лукавив. Обстоюючи свою думку, висловлююсь відверто. Відкрийте будь-який тлумачний словник і Ви зможете прочитати: «Лукавити – хитрувати, прикидатися з певним умислом».

Що стосується мого висловлювання на бюджетній сесії з приводу виділення коштів мотобольній команді, зауважу, що це була моя особиста думка, рішення ж приймають більшістю голосів депутати міськради.

Проти мотоболу в нашому місті я не висловлювався, однак хочу пояснити кам’янчанам свою позицію. 150000 грн. достатньо для розвитку команди? Ні! Чи зможе міський бюджет утримувати команду? Відверто кажу «Ні!», тому що бюджет нашого міста є дотаційним.

Витрачати гроші на придбання мотоциклів, коли маємо величезну кількість проблем з утримання господарства, коли стоять ліфти в багатоповерхівках, коли труби в підвалах поіржавіли, коли всі ремонтні роботи в закладах бюджетної сфери виконуються за батьківську плату або за рахунок спонсорів, коли для шкіл міста не придбано сучасних комп’ютерних класів?.. Ще можу навести безліч прикладів, куди необхідно витрачати гроші бюджету.

Ви можете зауважити, що не хлібом єдиним живе людина. Тому відповім Вам, шановні, що на харчування хворих у лікарні виділено 30000 грн. на місяць, 115000 грн. – на медикаменти. Як наслідок, виникає питання: лукавив я, чи говорив правду, що не час міському бюджету брати на себе зобов’язання з фінансування мотоболу? Можу нагадати Вам – шановним кам’янчанам – злидні мотобольної команди, коли було співфінансування містом і спонсором. Не було на чому виїжджати на змагання – старі мотоцикли. Було виділено кошти на придбання останніх. Де ці мотоцикли?

Можна багато говорити, писати, але від цього краще не стане. Вірю, що настануть кращі роки, бюджет міста буде поповнюватися великою кількістю грошей, тоді й настане час підтримати мотобольну команду. А поки 150000 грн. проголосовані. Гроші надійдуть, Ви придбаєте два мотоцикли. А далі? Далі будуть проблеми виїздів на ігри, оплати відряджень тощо. Проблеми, які вирішуються половинчасто, залишаються проблемами.

 З повагою, Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ, головний лікар міської лікарні, депутат міськради».