П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

СЛОВО ПРО ЛІКАРІВ

Щодня сотні кам’янчан звертаються по медичну допомогу в поліклініку №1, яку очолює головний лікар Борис Ярославович ЦВIГУН – чудовий адміністратор і дбайливий господарник.

2005 р. всі поліклініки міста були приєднані до поліклініки №1. До неї ж приєдналася і колишня водолікарня, яка стала фізіотерапевтичним відділенням поліклініки №1. Його завідувач лікар-фізіотерапевт вищої категорії Iван ЧОРНОБАЙ – справжній професіонал своєї справи, доброзичливий і чуйний лікар, який лікує не лише традиційними вітчизняними методами, а й досить успішно використовує східну медицину.

1975 р. я захворів на коліт. Пройшов лікування в кабінеті кишкового зрошування водолікарні. Дуже вдячний медсестрі цього кабінету Ларисі ЯВДОЩУК, яка має глибокі знання і великий досвід. За три сеанси вона повністю вилікувала мене. Кабінет кишкового зрошування успішно працює і нині. Отже, не треба їхати лікуватися за тридев’ять земель – у фізіотерапевтичному відділенні Вам не тільки повернуть здоров’я, а й зроблять процес лікування комфортним.

Гарним спеціалістом цього відділення є лікар-фізіотерапевт Олена ЧАЙКIВСЬКА, яка свого часу вилікувала мене від трахеобронхіту.

З 1976 р. мене лікує кандидат медичних наук Галина КIШУНОВА, яка успішно провела операцію на моїх очах і бореться з катарактою. Галина Олександрівна виконує складні операції аж до мікрохірургії ока, повертаючи зір пацієнтам і міста, і району.

Заслуговує щирого слова і лікар-терапевт денного стаціонару Iрина ПЕТРУК. Вона не просто лікар, а Лікар з великої букви.

Те, що я ще ходжу своїми ногами, заслуга лікаря-ортопеда Віктора МАКОГОНЧУКА, який вилікував моє хворе коліно і тазостегновий суглоб. Також заслуговує на подяку і лікар-хірург Марина СЛУГIНА, під пильним контролем якої за 4 місяці минулого року я прийняв 1241 бджолиний укус, завдяки чому моє здоров’я значно покращилося.

З 1965 р. мене лікує лор-лікар Анатолій НЕСТЕРЕНКО, який мені як рідний брат. Його доброзичливе слово впливає на мою нервову систему, а через неї – і на весь організм. Це свідчить, що Анатолій Олександрович не тільки гарний лікар-лор, а ще й чудовий психотерапевт.

Тетяна ЧОРНОБАЙ – досвідчений дільничий лікар поліклініки. Вона з повагою ставиться до хворих людей, ніколи нікому не відмовляє у медичній допомозі. I хоча я – пацієнт не її дільниці, Тетяна Iванівна завжди мене приймає.

Завідувач терапевтичного відділення полі-

клініки Дарія БАЦЕЙ, не дивлячись на зайнятість, завжди приймає хворих, надаючи їм кваліфіковану медичну допомогу. Коли в мене загострився хронічний трахеобронхіт Дарія Iванівна швидко поставила мене на ноги.

Людмила ТУРЛАЙ – досвідчений лікар-невропатолог. Кожен день хворі у довжелезній черзі чекають на її допомогу. Сталося так, що мене почав турбувати постійний головний біль. Людмила Iванівна призначила лікування, чим попередила інсульт, і за це я їй щиро дякую.

Василь СТРИНАДКО – лікар вищої категорії, дбайливий господарник. 1981-2002 р. Василь Степанович – лікар-інспектор відділу охорони здоров’я та завідувач відділу охорони здоров’я міськвиконкому. Під його керівництвом побудовані дитяча лікарня, медсанчастина ВО «Електроприлад», пологовий будинок. У важкі 90-ті він зберіг систему охорони здоров’я міста. Міська влада високо оцінила його роботу на посту завідувача відділу охорони здоров’я та 8-річну депутатську діяльність, призначивши 2003 р. заступником головного лікаря міської поліклініки №1 із лікарсько-трудової експертизи. Нині він – голова лікарсько-консультаційної комісії та голова ради голів профкомів медичних працівників міста.

Алла СТОРЧОВА – дільничий лікар поліклініки, лікар за покликанням, поважно відноситься до хворих, особливо до ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Світлана ПАРIЙ – дільнича медсестра, яка працює з Аллою СТОРЧОВОЮ та старанно і добросовісно виконує свої обов’язки. Вона – справжній і надійний помічник лікаря.

Лікарі, медсестри та обслуговуючий персонал відмінно виконують свої обов’язки, хоч і отримують мізерну зарплату. А для того, щоби зарплата медичних працівників була достойною, необхідно виконати «Основи законодавства України про охорону здоров’я», прийняті ще 1992 р., в ст.77 п.«ж» яких записано: «Встановити у державних установах охорони здоров’я середні ставки і посадові оклади на рівні середньої заробітної плати працівників промисловості».

Шановні медичні працівники!

Щиро вітаю Вас із Днем медичного працівника, бажаю щастя, радості, добра, наснаги у боротьбі за покращення здоров’я народу України.

Олександр ЛІПІНСЬКИЙ, учасник Великої Вітчизняної війни, інвалід II групи.