П'ятница, 29 Березня 2024 р.

ДОВЕДЕТЬСЯ ПОБIГАТИ

– У нас дуже старий будинок і в ньому холодно. Тому вирішив зробити невеличку добудову, щоб розширити площу та утеплити. Для цього потрібна згода сусідів. Майже всі її дали. Потрібна згода сусіда з другого поверху, але його вже 5 років немає в місті – він кудись виїхав. Як мені тепер вийти із ситуації? – запитує Валерій ТЕСЛЯР із Торгової площі, 20/2.

Начальник управління містобудування та архітектури Анатолій ТКАЧУК повідомив, що проект рішення на розгляд виконавчого комітету про дозвіл на виготовлення містобудівного обгрунтування на добудову до квартири управлінням містобудування та архітектури готується на підставі письмового звернення на ім’я міського голови, поданого до загального відділу міської ради з долученими до нього документами, а саме: нотаріально завіреною копією документів на право володіння або користування земельною ділянкою (державний акт чи договір оренди землі), нотаріально завіреною копією правовстановлюючих документів на приміщення (свідоцтво про право власності на нерухоме майно, договір купівлі-продажу, дарування, договір оренди тощо), витягом із Державного реєстру правочинів, витягом про реєстрацію права власності на нерухоме майно; завіреною копією техпаспорта на існуючу будівлю/приміщення; матеріалами інвентаризації, виготовленими міжміським бюро технічної інвентаризації з визначенням співвласників будівлі/приміщення, часток їх майна (за станом на момент звернення); нотаріально посвідченою згодою співвласників приміщення; погодженням відповідної житлово-експлуатаційної організації, на балансі якої знаходиться будівля (крім приватного сектора); передпроектними роботами (подається за бажанням); копією паспорта громадянина, копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

Слід звернути увагу на те, що серед інших документів обов’язковим є правовстановлюючий документ на право володіння або користування земельною ділянкою. Згідно зі ст.42 Земельного кодексу Ук-

раїни, дана земельна ділянка відноситься до прибудинкової території та не може бути виділена в окреме користування чи володіння окремому громадянину.