Четвер, 25 Квітня 2024 р.

ЗНЯЛИ ЛЕНIНА ЧЕРЕЗ ГОЛОДОМОР

– Нашу вул.Леніна і ще декілька з радянськими назвами перейменували. I ми вже живемо на Головній. У нас ніхто ні про що не питав, слухань ніяких не було, людей просто поставили перед фактом. Тепер нам за власні кошти потрібно міняти величезну кількість документів (паспорти, прописку, майнові сертифікати тощо). Як нам тепер бути? На сім’ю виходить кругленька сума, та й мороки чима-ло, – турбується Олена ЯЦЕМIРСЬКА із смт Стара Ушиця (вул.Леніна, 59).

У відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю РДА повідомили:

– Перейменування вулиць у населених пунктах району проводилися на виконання Указу Президента України від 28 березня 2007 р. №250/2007 «Про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні», були також відповідні розпорядження обласної та районної державних адміністрацій. Рішення про пере-йменування тієї чи іншої вулиці приймалися колегіально органом місцевого самоврядування, а саме сесією сільської чи селищної ради.

За твердженням начальника міжміського бюро інвентаризації Анатолія КАЧУРОВСЬКОГО, в зазначеній установі оформлення документів буде безкоштовним на підставі копії рішення сільської (селищної) ради. У більшості людей, які проживають у районі, місце прописки у паспорті обмежується назвою населеного пункту без зазначення вулиці. У тих випадках, де вулиця була зазначена, а на сьогодні перейменована, оформлення перереєстрації в паспорті буде коштувати 21 грн.

Переоформлення документів щодо оплати за світло, за газ теж безкоштовне.