Субота, 20 Квітня 2024 р.

ОПЛАТА ЗА ЛІЧИЛЬНИКОМ

Ще одне запитання, яке стосувалося компетенції КП «Міськтепловоденергія», поставила Валентина ГУТОВА з вул.Васильєва, 13б/22.

– У нашому будинку встановлено лічильник на опалення, – каже Валентина Захарівна. – Але чому за лютий місяць така велика плата за опалення? У порівнянні із січнем-лютим минулого року (300 грн. і 218 грн. відповідно), цього року ми заплатили за січень 307 грн., а за лютий, хоч він і найкоротший місяць року, – аж 353 грн. Чому така велика різниця в оплаті?

У КП «Міськтепловоденергія» повідомили, що питома витрата теплової енергії на обігрів квартир залежить від температури навколишнього середовища. Iз настанням холодів необхідно збільшити витрату теплової енергії на опалення для забезпечення температурного режиму в квартирах відповідно до санітарних норм. У даному будинку встановлено тепловий лічильник, і нарахування за опалення, згідно з показниками теплового лічильника, виконуються за фактично спожиту кількість теплової енергії. Порівнюючи з минулим роком, цього року січень і лютий були холоднішими, тому і збільшилася витрата теплової енергії за лічильником.