П'ятница, 29 Березня 2024 р.

ОТРИМАТИ СУБСИДIЮ СТАЛО НАБАГАТО ПРОСТIШЕ

– На сьогоднішній день у всіх засобах масової інформації говориться про спрощений порядок отримання житлових субсидій. У чому він полягає?

Василь МЕЛЬНИК, смт Стара Ушиця.

Консультацію надає заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Кам’янець-Подільському районі – начальник відділу пенсійного забезпечення Ольга ЧАЛА.

– Управління Пенсійного фонду України в Кам’янець-Подільському районі на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 14 липня 2010 року №621 «Про посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг» забезпечує підготовку комплекту інформаційних матеріалів про спрощений порядок отримання житлових субсидій, до якого входять:

– звернення до пенсіонера;

– зразок заповнення декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися по призначення житлової субсидії;

– бланк декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися по призначення житлової субсидії;

– зразок заяви про призначення житлової субсидії;

– бланк заяви про призначення житлової субсидії;

– конверт для відсилання документів до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Ці інформаційні матеріали підготовлені для доставки підприємствами поштового зв’язку до поштових скриньок сімей тих пенсіонерів, пенсія яких становить не більше ніж 1500 гривень.

Усього в районі 16817 пенсіонерів отримають такі інформаційні матеріали.

Детальніші роз’яснення щодо заповнення та отримання житлових субсидій надає управління праці та соціального захисту населення Кам’янець-Подільської РДА за тел.: 2-31-73, 2-40-00.